• DOLAR 32.573
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2434.291
  • ...
Miraç kandili dualarla ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Miraç Kandili Diyarbakır'daki birçok camide olduğu gibi farklı STK'lar tarafından düzenlenen programlarla ihya edildi. Akşam namazından sonra başlayan programlar, yatsı ezanıyla son buldu.

Yenişeri ilçesi Şehtlik semtinde bulunan Selahattin Avşar Camiinde düzenlenen program, Emrah Dedeoğlu'nun Kuran'ı kerim tilavetiyle başladı. Cami imamı M. Salih Hoca günün anlam ve önemini içeren bir konuşma yaptı. Mevlidi şerifle devam eden program, ilahi ve ezgilerin seslendirilmesinden sonra yapılan duayla sona erdi.

Bağlar ilçesi Mevlana Halid Mahalles Dicle Yas Evinde düzenlenen program da, Kur'an-ı kerim tilavetiyle başladı. Günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yapan Mahmut Akduvar, peygamber efendimiz bu gece yaşadığı İsra ve Miraç olaylarını anlattı.

İlahi ve ezgilerle devam eden program, yapılan duayla sona erdi.

Kandil Muş'ta da mevlit ve dualarla ihya edildi
Muş halkı da Miraç kandili nedeniyle düzenlenen programlara katılmak üzere camilere akın etti.

 

Farklı camilerde Miraç kandili dolayısıyla düzenlenen programlarda mevlitler okundu, dualar edildi, Hz. Peygamberimize bol bol salavat gönderildi. Miraç olayının anlatıldığı camilerde özellikle bu gecede 5 vakit namazın farz kılınışına vurgu yapılarak, namazın Müslüman'ın hayatındaki önemine değinildi.

 

Bu gecede özellikle çokça namaz kılmayı ve dua etmeyi tavsiye eden cami imamları, her Müslüman'ın bu gecede günahlarından tövbe ederek kendisine yeni bir sayfa açması gerektiğine vurgu yaptılar. (Fikret Kavgalı/Hüseyin Asana, M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir