• DOLAR 32.585
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2428.8
  • ...
Müftülük personeline Yaz Kur`an Kursu semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Tarsus İlçe Müftülüğü`ne bağlı tüm camilerde uygulanacak olan Yaz Kuran Kursları`nın işleyişine ilişkin Müftülük personeline yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.
 
Müftülük konferans salonunda düzenlenen toplantıya tüm camii görevlileri ile Kur`an Kursu öğreticileri katıldı.
 
Okulların tatil edilmesinin ardından başlayacak olan Kur`an kursları ile çocukların dini-manevi eğitimlerini en güzel şekilde almalarının sağlanacağı belirtildi.
 
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Abdülkerim Akbaba, "Yaz Kur`an kurslarında çocuklarımıza Kur`an-ı Kerim`i okumanın yanında temel dini bilgiler, ahlak, sevgili peygamberimizin (sav) örnek hayatı öğretilmektedir. Çocuklarımızın iyi birer insan olarak yetişmeleri, din konusunda doğru ve sağlıklı bilgi edinmeleri sağlanıyor. Çünkü Kur`an öğretimi din eğitiminin en temel unsurlarındandır. Çocuklarımızın Kur`an okumayı öğrenmeleri anne-babaların evlatlarına bırakabilecekleri en güzel mirastır" dedi.
 
Yaz Kuran Kurslarının önemi üzerinde ısrarla duran Müftü Abdülkerim Akbaba, program dahilinde görev yapacak olan din görevlilerine hitaben, "Kuran Kurslarımızı cazip hale getirici etkinlikler yapınız. Çünkü çocuklarımız hayatları boyunca kendilerine lazım olacakları bilgileri burada öğreniyor. Çocuklarımıza bu yüce dinimizin şuurunu verin. Bizim camilerimizi sevdirmek gibi bir sorumluluğumuz vardır.Diyanet İşleri Başkanlığımızın hazırladığı materyallerden faydalanın. Kurslarımıza katılmak isteyen her yaştan insanları kabul edin, özellikle seviyelerine uygun sınıflandırmalar yapınız. Gevşememeliyiz, çocuklarımızı elde tutalım. Ne kadar Kur`an Kursu açarsak üzerimize inen rahmeti ilahi o denli büyük olacaktır." dedi.
 
Bütün Türkiye de olduğu gibi Tarsus`ta bu yaz Kur`an kursları için 17 Haziran tarihinden itibaren kayıtların alınacağını açıklayan Müftü Akbaba, eğitim ve öğretimin 24 Haziran Pazartesi günü başlayacağını, 23 Ağustosta sona ereceğini söyledi.
(A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir