• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İhsan Eliaçık Kendini Yalanladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal medya üzerinde paylaşılan bazı mesajlar ile Taksim`de ve diğer eylem alanlarında Miraç Kandili kutlandı. Bunda ne var diyen olabilir ama kendine Devrimci Müslüman diyen grubun desteği ile düzenlenen eyleme İhsan Eli Açık tivitleriyle destek verdi insanları taksime davet etti. Tüm bunları yapan Eliaçık daha önceki sohbetlerinde kandiller için bakın neler söylüyor.

İşte O Diyalog

Hulki Cevizoğlu: Diğer kandil geceleri ile ilgili ne diyebilirsiniz?

İhsan Eliaçık: Kandil gecesi karanlığı aydınlatan şey demektir. Kandili kendi içimizde aramalıyız.

Hulki Cevizoğlu: Müslümanların bu geceleri kutlamasının bir sakıncası var mı?

İhsan Eliaçık: Dinden sayarsanız bunları bidat olur. Bu geceleri kutlamanın sosyolojik bir anlamı vardır ama dinden değildir. Peygamberimiz hiçbir kandil gecesini kutlamamıştır. Bu dinden olsa Peygamberimiz bunu yapardı zaten.…Bana göre Türkiye laik bir devlet değildir. Türkiye’nin bir dini vardır ve o da “Diyanet dini”dir. Mezarlarla, ritüellerle ilgilenen bir kurumdur. İslam’ın esas mesajı ritüellerin icrasında değil anlamındandır. Adalet, mülkiyet ve velayet temellerindedir İslam’ın esası. (Hulki Cevizoğlu (Notlar) - 25 Ağustos 2012)

Tüm bu açıklamaları yapan Eliaçık Dün Gezi Parkta kandil programına kaıldı. Taksim`de Kandil simidi dağıtılıp Kur`an okundu

İMAMLIK YAPAN ELİAÇIK BÖYLE DUA ETTİ

Eli Açık da Fatiha Süresini okuduktan sonra, dua etti. Duada Eliaçık, “Yarabbi... 9 gündür bu meydanda direniş içerisinde olan gençlerin seslerini kavli, soluklarını güçlü eyle. Direnirken ölen kardeşimize Allah’tan rahmet, kalanlarına marifet diliyoruz. Zalim Sultan’a karşı, Hakkı haykıran gençleri bu memleketten eksik eyleme" şeklinde duada bulundu.

habervaktim

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir