• DOLAR 32.634
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2505.09
  • ...
Miraç Gecesi ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Miraç Kandili münasebetiyle BEST-DER, dernek binasında bir program düzenledi.


Program, Musab Dalga'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan mevlit ve getirilen salâvatı şerifelerle devam etti. Peygambere atfen söylenen bir birinden güzel ilahi ve ezgiler katılımcılara duygulu anlar yaşattı.


Programda bir konuşma yapan BEST-DER Eğitim Komisyonu Başkan Yardımcı Ertan Ay, "Miraç, bir bedel karşılığında Allah'ın kutlu Peygamberine vermiş olduğu büyük bir ikramdır. Hz. Peygamber, Risaletle görevlendirildiğini beyan ettikten sonra Mekkeli zalimler sistematik baskı ve zulüm uyguladılar. Mekke'deki çapulcuların yanı sıra Taif'in düşük meşrepli, vahşi ruhlu eşkıyalarının çirkin saldırı ve hakaretlerine maruz kaldı. Bununla birlikte davada kendisine her şeye rağmen destek veren amcası ve muhterem eşinin peş peşe vefat etmeleri Allah Resulünü derinden etkilemişti" dedi.


Miraç'ın, bu olaylar karşısında sabrın ve yalnızca Allah'a dayanmanın karşılığında verilen bir mükafat belirten Ay, "Mekke dönemindeki tüm bu rahatsız edici eziyetler ve üzüntü verici olaylar karşısında, O'nu zalimler karşısında yalnız bırakmayacağını, O'nun izzet ve şerefini zalimlerin anlamayacağı bir şekilde yüceltmek için, baskı, işkence, karalama ve yaralama kampanyalarına karşılık üzülen Resullünün üzüntüsünü gidermek için, bu bir avuç muvahhidin fiziksel yaralarından çok gönül yaralarına merhem sürmek için, o kanayan yürek sızıntılarını dindirmek için, güvenip dayandıkları rahmet ve mağfiret sahibi olan Allah, bu bedeller karşısında Resulünü kendi katına çıkararak mükafatlandırdı" ifadelerini kullandı.


Ancak bedel ödeyenlerin Miraç'a yükselebileceğini vurgulayan Ay, "Allah Miraç mucizesiyle ümmeti Muhammed'e kendisiyle randevusuz buluşma gibi müthiş bir ikramda bulunmuştur.. Dün Miraç'a çıkanlar nasıl ki bedel ödeyenler ise, bugün de yarın da Miraç'a çıkacak olanlar ancak bedel ödeyecek olanlardır" şeklinde konuştu.
Program, Molla Emrullah Uysal Hoca'nın yaptığı dua ve verilen ikramla sona erdi.(Şükrü Tontaş -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir