• DOLAR 32.372
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.51
  • ...
`Kadınlar Kapalı Giyinsin` Genelgesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pekin polisi toplu taşımada cinsel tacizin önlenmesi için kadın yolculara daha kapalı giyinmeleri tavsiyesinde bulundu.

Çin`in başkenti Pekin`de polis ve toplu taşıma hizmetlerinin yetkilileri, cinsel tacizin engellenmesi amacıyla kadın yolcuların otobüs ve metrolarda "daha kapalı giyinmesi" önerisinde bulundu.

Çin ulusal basınında yer alan haberlere göre, Pekin Kamu Güvenliği İdaresine bağlı trafik bölümünün yayımladığı belgede, kadınların mini etek ve benzeri elbiseleri giymemesi tavsiye edilerek, cinsel tacize uğramaları halinde anında polisi aramaları istendi.

Belgede ayrıca, kadınların uygunsuz fotoğraflarının çekilmemesi için otobüslerin yüksek kısımlarında oturmamaları, vücutlarını çanta, dergi ve gazete gibi eşyalarla korumaları önerildi.

Şing Vey adlı bir polis memuru, China Daily gazetesine yaptığı açıklamada, belgenin polisin mikroblogundan yayımlandığını ve kadınların cinsel tacizden korunma farkındalığını artırmak için bilgilendirme maksadı taşıdığını kaydetti.

Metro ve otobüslerde cinsel taciz konusunda kanıt toplamanın zor olduğunu söyleyen Şing, bu suça verilen en ağır cezanın 15 gün gözaltı olduğunu belirtti.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir