• DOLAR 32.571
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2435.937
  • ...
Midyatlılar fakülte istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat Belediye Sarayı bitişiğinde bulunan Atatürk Anıtı önündeki alanda düzenlenen, basın açıklamasını STK'lar adına Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu okudu.

 

Kutlu, dinler ve diller kenti olan, farklı inançların, düşünce ve ideolojilerin hoşgörü bulduğu ve zenginlik kabul edildiği Midyat'ın, adeta bölgenin Ortadoğu'ya açılan kapısı olduğunu ifade ederek, "Küreselleşen dünyada teknolojinin baş döndürücü gelişmesine karşılık Midyat'ımızın bu gelişmeleri yakalayabilmesi ve hak ettiği yeri elde etmesi için yüksek düzeyde eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayın yapan; kendisine birimler bağlanabilen bir yükseköğretim kurumuna yani bir Fakülteye ihtiyaç var" dedi.

 

Basın açıklamasına; Eğitim Bir-Sen, Eğitim Yöneticileri Derneği, Esnaf Sanatkârlar Odası, Midyat Aktif Öğretmenler Derneği, Midyat Din Bir-Sen, Midyat Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Midyat İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği, Midyat Nisan Yağmuru Kadınlar Derneği, Midyat Sanayici ve İş Adamları Derneği, Midyat ve Köyleri Kalkındırma Derneği, Özgür Eğitim-Sen ve Ziraat Odası'nın bulunduğu STK'lar destek verdi. (Mehmet Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir