• DOLAR 32.578
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2426.092
  • ...
MEB Kürtçe dersi için sadece 3 kontenjan ayırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 20 bin öğretmen atamasına ilişkin branş bazında kontenjan dağılımı belli oldu. MEB’in sitesinde yer alan duyuruda, kontenjan tablosunda Kürtçe’nin Kurmanci lehçesine 2, Zazaki lehçesine ise 1 kontenjan ayrıldığı görüldü. Seçmeli Kürtçe dersleri için ayrılan kontenjan, az bulunurken MEB’e tepki gösterildi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 20 bin öğretmen atamasına ilişkin "En fazla atama yapılacak ilk 5 branş sırasıyla 7 bin 503 kontenjanla okul öncesi öğretmenliği, 2 bin 223 kontenjanla sınıf öğretmenliği, 1.250 kontenjanla özel eğitim öğretmenliği, 1.218 kontenjanla din kültürü ve ahlâk bilgisi ve 1.004 kontenjanla ilköğretim matematik öğretmenliği oldu" şeklinde konuştu.

MEB’in sitesinde yer alan duyuruda, kontenjan tablosunda Kürtçenin Kurmanci lehçesine 2, Zazaki lehçesine ise 1 kontenjan ayrıldı.

Sosyal medya kullanıcıları, duruma tepki göstererek Kürtçe için daha fazla atama yapılması gerektiğini ifade etti.

Öte yandan Sivil Toplum Kuruluşları ve siyasi partiler Kürtçe dersinin seçilmesi için yoğun çaba harcamış ve on binlerce öğrenci bu dersleri seçmişti. Ancak birçok okulda öğretmen olmadığı için öğrenciler başka seçmeli derslere yönlendirilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir