• DOLAR 32.516
  • EURO 34.591
  • ALTIN 2498.764
  • ...
Batman’da pazarcılar sorunlarını HÜDA PAR heyetine anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz ve beraberindeki heyet, Merkez Fatih Mahallesi’nde haftada bir kurulan semt pazarını ziyaret ederek pazarcıların sorun ve taleplerini dinledi. 

HÜDA PAR heyetine sorunlarını anlatan pazarcı esnafı, yüksek enflasyonun sebep olduğu aşırı pahalılık yüzünden eskisi gibi iş yapamadıklarını söyledi.

Pazarcı esnafını dinledikten sonra ziyaretlerdeki izlenimiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Durmaz, vatandaşın alım gücünün düşmesinin pazarcı esnafını olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekti.

“Yüksek enflasyon vatandaşın alım gücünü düşürdü”

Pazarcı esnafının piyasadan memnun olmadığını belirten Durmaz, “Görüştüğümüz pazarcı esnafının piyasa ile ilgili sorun ve sıkıntılarını dinledik, bize ilettikleri talepleri not aldık. Malum olduğu üzere son dönemlerde hemen her sektörde ürün ve malzemelere yapılan zamlardan dolayı fiyat artışları yaşanmıştır. Fiyat artışları hayat pahalılığına ve yüksek enflasyona sebebiyet vermiştir. Bu da vatandaşın alım gücünü düşürmüştür. Alım gücü düşen vatandaş artık temel ihtiyaçlarını karşılamakta bile zorlanmaktadır.” şeklinde konuştu.

“Bir tam karpuz alamayanlar yarım karpuz alıyor”

Vatandaşın eskisi gibi pazar alışverişini gönül rahatlığıyla yapamadığını dile getiren Durmaz, “Alım gücünün düşmüş olmasından ve tezgâhlardaki yüksek fiyatlardan dolayı vatandaş eskisi gibi pazara çıkıp alışverişini gönül rahatlığıyla yapamıyor. Örneğin eskiden karpuzu kimse yarım şeklinde almazdı. Ancak bu dönemde bir tam karpuz alamayan dar gelirli insanlar yarım karpuz alıyor. Pazarlara çıkıp baktığınızda, tezgâhlarda kesilmiş ve ikiye ayrılmış karpuzlar görürsünüz. Durumlar bu maalesef. Bu durumların sona ermesi ve toplumda gelir dağılımındaki adaletsizliğin sona ermesi için yetkililerin ekonomik sıkıntılara ve fiyat artışlarına mutlaka bir çare bulması lazımdır.” dedi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir