• DOLAR 32.343
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2238.867
  • ...
İslam Emirliği lideri Ahundzade: Bu bir inanç savaşıydı ve savaş bitmedi, kıyamete kadar sürecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi lideri Hibetullah Ahundzade, başkent Kabil'de din alimleri ve kanaat önderlerinin katıldığı Halk Şurası'nın ikinci gününde bir konuşma yaptı.

Ahundzade, Halk Şurası'nda yaptığı konuşmada Afganistan'daki savaştan, tarafların bu savaştaki beklentilerinden, ülkenin uluslararası ilişkiler bağlamında gelecekte nasıl bir konum alacağından bahsetti.

Ahundzade ABD ve NATO işgaline karşı 20 yıl süren savaşa dair bazı açıklamalarda da bulundu.

Afganistan'daki İslam Emirliği'nin yönetime geçmesini ülkenin kurtuluşu olarak nitelendiren Ahundzade, 'İslam nizamının' getirilmesine vesile olan herkese teşekkürlerini sundu. Ahundzade konuşmasında, ülkede uygulanacak İslam şeriatının tüm değerlerin korunmasında güvence veren bir mekanizma olduğunu kaydetti.

"Afgan cihadına destek veren herkese teşekkürler"
20 yıllık Afganistan savaşına dolaylı veya dolaysız bir şekilde katılım sağlayan herkese teşekkür ve dua eden Ahundzade şu ifadeleri kullandı:

"Şehid ve yetim ailelerine taziyelerimi sunuyorum. Kim bizim cihadımıza söz, amel ve dua olarak desteğini iletmişse Allah'ın onlardan amelini kabul etmesini ümit ederim."

'Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin ve ona bağlı olan askeri güçlerin herhangi bir çıkar için savaşmadığını yalnızca Allah uğrunda savaş verdiğine kesinkes inandığını' vurgulayan Ahundzade, Emirlik'in İslami bir düzenin hüküm sürmesi amacıyla ülkeyi 'özgürleştirdiğini' kaydetti.

"Afganistan'ın yönetimi İslam alimlerince sağlanacak"
Ahundzade ayrıca, savaş zamanlarındaki toprakların idaresi ile ülke yönetimini devralmalarından sonra yönetim düzeyinde farklılıklar olacağını savunarak, düzenin İslam alimlerince sağlanacağını taahhüt etti.

Dünya genelindeki Müslümanların (Batı) tarafından öne çıkarılan barış ve istikrar söylemlerinin gündelik hayatta belirgin bir hale gelmesini istediklerine değinen Ahundzade, "Cihat, görünürde yıkımla ilişkilendirilse de, cihadın sonucunda barış ve refah gelmekte." diye konuştu.

Afganistan'daki İslam Emirliği lideri, ülke aleyhine yapılan propaganda savaşlarına karşı uyanık olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Ahundzade, ülkede elde ettikleri kazanımlarının yalnızca Afgan milletine has olmadığını bilakis tüm Müslümanların bundan gurur duyduğuna dikkat çekti ve son olarak şu ifadeyi kullandı:

"Kafirler bize karşı toprak için savaşmadı. Bu bir inanç savaşıydı, bu savaş bitmedi ve kıyamete kadar devam edecek."-Mepanews

Bu haberler de ilginizi çekebilir