• DOLAR 32.341
  • EURO 35.167
  • ALTIN 2242.28
  • ...
Yüksek kalitede düşük maliyetli bilgisayar almak mümkün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bursa’da teknoloji ürünlerinin tamir ve satışını yapan bilgisayar uzmanı Hüseyin Hamza Işıldak, bilgisayar alırken veya cihaz tercihlerimizde nelere dikkat etmemiz gerektiği hususunda İLKHA’ya konuştu.

Vatandaşların, bilgisayar alırken ürünlerini kullanım alanlarına göre seçmediklerini belirten Işıldak, “İnternet sitelerinde görülen reklamlardan veya çevrelerinin yönlendirmesiyle bilgisayar alıyorlar. Bilgisayar kullanıcısı kullanım alanına göre bilgisayarını belirlemek zorundadır.” dedi.

“Bilgisayarın birinci kullanıcısının kim olduğu çok önemlidir”

İnsanların ekonomik nedenlerden dolayı bütçelerinin kısıtlı tutuğunu belirten Işıldak, “Bu nedenle ikinci el sıkıntısı oluyor. İkinci elde dikkat edilmesi gereken en önemli etkenlerden bir tanesi bilgisayarın daha önce tamir görüp görmemiş olmasıdır. Bir diğeri de bilgisayarın birinci kullanıcısının kim olduğu çok önemlidir. Niye almış? neden almış? ne işte kullanmış? yoğun mu kullanmış? herhangi bir serviste bakımı yapılmış mı yapılmamış mı? bunlar çok önemli etkenlerdir.” diye belirtti.

 

 “Araştırmadan aldığınız üründe sıkıntı yaşayabilirsiniz”

Satıcının güvenli olması gerektiğini söyleyen Işıldak, “İnternet üzerinden online satış yapılıyor. Son kullanıcılardan alacağınız ürünün varsa garantisi bir şekilde şahsınıza verilmelidir. ‘Bilgisayarı alın üç ay kullanın sorunu varsa geri iade alacağım’ diyen esnaflardan veya son kullanıcılardan alsınlar. En çok karşımıza çıkan sorular fiyat ve performansla ilgilidir. Herkese her bütçeye göre bilgisayar vardır. Araştırmadan aldığınız üründe sıkıntı yaşayabilirsiniz. Muhatap aldığınız satıcı her zaman güvenli insanlar olsun. Taahhüt ettiği şeyleri yerine getirebilecek kapasitede olsun. Aksi takdirde sıkıntı yaşarsınız.” dedi.

“Her markanın belirli kronik sıkıntısı olan ürünleri vardır”

Işıldak, “Her markanın belirli kronik sıkıntısı olan ürünleri vardır. En iyi kalitede marka bilgisayarların bile bazı jenerasyon ürünlerinde sıkıntılar yaşanıyor. Bazı bilgisayar ürünlerinde batarya ısınma ve kasa cower menteşe kısımlarda kırılmalar görülür. Bazı ürünlerin performansı beklentilerin altında kalır ama bazı ürünler de ömürlüktür. Hepsinin de üretim aşamasından kaynaklı sıkıntıları vardır. Bilgisayardan anlayan insanları dikkate alarak alışverişi yapsınlar.” dedi.

“Donanım özellikleri aynı olduğu sürece aynı performansı alacaklar”

Bütün çip üreticilerinin Uzakdoğu menşeli olduğunu dile getiren Işıldak, “Markalardan ziyade müşterilerin alacağı bilgisayarın donanım özellikleri çok önemlidir. İhtiyacı kadar rem ve işlemci performansı kapasitesi kadar hard disk almalarını tavsiye ediyoruz. Markadan kaynaklı kaliteler aynıdır. Donanım özellikleri aynı olduğu sürece aynı performansı alacaklar. Endüstriyelin getirdiği bir hızlı üretim var. Hızlı üretimden kaynaklı her üründe biraz kapitalist düşünce var ama her üründe geri dönüşüm sağlanmaktadır.” diye konuştu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir