• DOLAR 32.367
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.233
  • ...
İzzeddin El-Kassam Tugayları askeri geçit törenine katıldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, Filistinli direniş gruplarının dün akşam (1 Temmuz Cuma) Cenin Kampı’nda düzenlediği askeri geçit törenine katıldı.

Filistinli direniş gruplarının gövde gösterisi yaptığı törene katılan direnişçiler, ellerinde otomatik silahlarla Cenin caddelerini dolaştılar.

El-Kassam Tugayları yazılı kafa bantlarıyla katıldılar!

İzzeddin el-Kassam Tugayları üyeleri törene üzerinde El-Kassam Tugayları yazılı kafa bantlarıyla katıldı.

Filistin halkının ihlallerine ve cinayetlerine karşı Batı Şeria’da ve özellikle de Cenin’de direniş eylemleri artarken, Cenin vilayeti sakinleriyle direnişçiler arasında milli birlik ve bütünlük yaşanıyor.

Filistinli direnişçiler son dönemde Cenin’de işgal güçleriyle sürekli çatışmaya giriyorlar. Direnişçilerle işgal askerleri arasında en son el-Yamun ve es-Seyletu’l-Harisiyye beldeleri ile Cenin’in batısındaki Tanek ve Rummane köylerinde yaşandı.

Direnişçiler, işgal güçleriyle silahlı çatışmaya girmelerinin yanında işgalcilere molotof kokteyli ve el yapımı patlayıcı atma eylemleri de gerçekleştiriyorlar.

Yılbaşından Haziran sonuna kadarki dönemde Filistin genelinde 76 kişi işgal güçlerince şehit edilirken Cenin vilayetinde 27 kişi işgal askerlerinin açtığı ateşle şehit oldu.

 

@Copyright Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir