• DOLAR 32.566
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2432.034
  • ...
​LGS’de Türkiye birincisi olan imam hatip öğrencisi Emirhan başarısının sırrını anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5 Haziran'da yapılan LGS kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları açıklandı. 1 milyon 31 bin 799 öğrencinin girdiği sınavda Türkiye’nin 48 ilinden 193 öğrenci tüm sorulara doğru cevap vererek 500 tam puan aldı ve sınav birincisi oldu. Öğrencilerin yüzde 9,93'ü ise 400-500 puan aralığında yer aldı.

İmam Hatip ortaokulu öğrencileri de sınavlarda başarı göstererek, önemli derecelere girmeyi başardı. 9 farklı şehirden 12 öğrenci, 500 tam puanla LGS şampiyonları arasına ismini yazdırdı. İstanbul'un Tuzla ilçesinde bulunan Muzafferda Güzide Pulur İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Emirhan Aksoy da tüm soruları doğru cevaplayarak dereceye girmeyi başardı.

Geçtiğimiz yıllarda da Türkiye birincisi çıkaran Muzafferda Güzide Pulur İmam Hatip Ortaokulu'nun bu yıl da 16 öğrencisi de yüzde 1'lik dilime girmeyi başardı. Söz konusu başarı imam hatip okullarında verilen kaliteli eğitimi bir kez daha gözler önüne serdi.

LGS Türkiye birincisi Emirhan Aksoy İLKHA muhabirine başarısının sırrını anlattı.

"Tamamen okulumuz aracılığıyla hazırlandık"

500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasına adını yazdıran Aksoy, "Önümüzde LGS gibi zor bir sınav vardı tabi bu sınava iyi hazırlanmak gerekiyordu. Bu hazırlık sürecini kısaca anlatmak gerekirse; tamamen okulumuz aracılığıyla yaptığımız bir hazırlanma süreciydi. Hafta içi belirli saatlerde kurslarımız vardı. Cumartesi günleri de gün boyu etütlere katıldık. Pazar günleri ise okulda denemelere geliyorduk. Neredeyse haftanın 7 günü çalışıyorduk. Bu çalışma imkanını bizlere sağlayan okulumuza ve öğretmenlerimize teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Şampiyondan önümüzdeki yıl sınava gireceklere tavsiyeler

Önümüzdeki yıl sınava gireceklere tavsiyelerde bulunan Aksoy, "Seneye sınava girecek arkadaşlara özellikle konuları derste dikkatlice dinlemelerini, okuma hatası yapmamak için bolca kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Deneme çözmeleri onlar için yararlı olur. Önemli olan şey ise soğukkanlı davranabilmeleri ve strese girmemeleridir çünkü strese girerlerse bir seneleri heba olabilir. Bu yüzden strese girmemek en önemli şeydir." şeklinde konuştu.

"Burada hem dinimizi öğreniyoruz hem de derslerimizi iyi bir şekilde kavrayabiliyoruz"

İmam hatip okullarından okumanın okulda verilen derslere ek olarak fayda sağladığını dile getiren Aksoy, "Peygamberimiz'in hayatı, Kur'an-ı Kerim dersleri ile tecvit kurallarını öğrenerek kendimizi daha da geliştiriyoruz. Okulumuzda çocukları namaza teşvik etmek için her gün cemaatle öğle namazı kılınırdı, cemaatle kılınca hem daha çok sevap alıyor hem de arkadaşlarımızla daha samimi oluyorduk. Burada hem dinimizi öğreniyoruz hem de derslerimizi iyi bir şekilde kavrayabiliyoruz." diye belirtti.

"Hem akademik başarı hem yabancı dil hem de dini konularda çok güzel bir eğitim verebiliyoruz"

Bu yılda Türkiye birincisi çıkardıkları için mutlu olduklarını belirten Muzafferda Güzide Pulur İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Gökhan Özocak, "Emirhan çok çalıştı ve çok emek verdi. Öğretmenlerimizin çok ciddi emeği var. Aile ile iletişimimiz çok güzel, birlikte çalıştık. Okulumuzda yoğun bir kurs programı vardı, hepsine katıldı. Başarılı bir öğrencimizdi. Sınavda da sakinliğini koruyarak 500 tam puan aldı, bizi de çok mutlu etti. Okulumuzda aslında Türkiye birinciliğini hak eden başka öğrencilerimizde var çünkü binde birlik dilimde yaklaşık 10 öğrencimiz var. Onlar da Türkiye birincisi olabilirdi ama onların hepsi bizim gönlümüzde birer Türkiye birincisidir. İstanbul genelinde başarılı bir okuluz, öğrencilerimiz sınava çok iyi hazırlanıyorlar. Genç ve dinamik bir öğretmen kadromuz var. Yoğunlaştırılmış yabancı dil programı uyguluyoruz, öğrencilerimizi o konuda da çok iyi yetiştiriyoruz aynı zamanda bir imam hatip orta okuluyuz hem akademik başarı hem yabancı dil hem de dini konularda çok güzel bir eğitim verebiliyoruz. Kur'an-ı Kerim'i okuma, anlama, hayatlarına tatbik etme konusunda güzel çalışmalarımız var." ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir