• DOLAR 32.443
  • EURO 35.32
  • ALTIN 2326.446
  • ...
HAMAS: BM'nin Gazze raporunu memnuniyetle karşıladık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin islami direniş hareketi HAMAS Sözcüsü Hazem Kasım, yaptığı açıklamada BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA), Gazze Şeridi'nde 15 yıldır devam eden ve iki milyondan fazla Filistinliyi özgür iletişimden yoksun bırakan haksız kuşatmadan işgalci Siyonist rejimi sorumlu tutan raporunu memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Kasım, "Uluslararası toplumu ve Birleşmiş Milletleri, Siyonist işgalin baskı ve saldırganlığından muzdarip Filistin halkımıza karşı hukuki ve insani sorumluluklarını yerine getirmeye, Gazze Şeridi'ne uygulanan haksız kuşatmayı sona erdirmek için çalışmaya ve Filistinlilerin serbest dolaşımını ve seyahatini kolaylaştırmaya çağırıyoruz." dedi.

OCHA geçtiğimiz günkü raporunda Gazze Şeridi'ndeki durumun, kıyı yerleşim bölgesinde 15 yıldır uygulanan bir kuşatma nedeniyle "felaket" halde olduğunu belirtti.

Raporda, "israil kuşatması yoksulluk ve işsizlik oranlarını dünyadaki en yüksek seviyelere çıkardı, ekonomiyi yok etti, Filistinlilerin büyük bir bölümünü ezdi ve yüzde 50'den fazla uluslararası yardıma bağımlı hale getirdi." denildi.

OCHA, "Gazze kuşatması, BM Güvenlik Konseyi'nin 1860 sayılı Kararı uyarınca tamamen kaldırılmalıdır." dedi.

Raporda, işgal kuşatmasının derhal kaldırılması, Filistin ekonomisine zarar veren tüm kısıtlamaların kaldırılması ve çatışmalar sırasında yıkılan fabrikaların yeniden açılması ve inşa edilmesi çağrısında bulunuldu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir