• DOLAR 32.34
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2235.363
  • ...
2 Temmuz Tarihte bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

622: Peygamber Efendimiz Kuba Mescidi’ni inşa etti.

Kuba, Hazreti Peygamber sallallahu aleyhi ve sellemin hicret esnasında bina ettiği ve içinde ashabıyla birlikte namaz kıldığı, risâlet sonrası inşa edilmiş ilk mesciddir. İslam’ın yükseliş devri arefesinde ve tam anlamıyla bir dönüm noktasında bina edildiği için önemli hatıralar taşır. (Peygamber Efendimiz Kuba Mescidi’ni inşa etti)

 

1990: Hacc’da facia! Mina’da şeytan taşlamaya giden hacı adayları tünelde sıkıştı; 609’u Türkiyeli olmak üzere, 1426 hacı vefat etti. İslam Âlemi, bu ölümlerden Suudi yönetimini sorumlu tutarak, gerekli tedbirleri almamakla suçladı. (Hac’da izdiham)

 

1993: Sivas Madımak Oteli yakıldı. Otelde bulunan kişilerden 37'si yanarak öldü. Aziz Nesin’in tahrikleriyle başlayan, Madımak Oteli’nde gerçekleşen ve 37 kişinin öldüğü Sivas olaylarını çıkaranlar hâlâ bulunmazken, sadece slogan attığı ve orda olmamasına rağmen islmi hassasiyeti olduğu gerekçesiyle mahkûm edilen kişilerin mağduriyeti ise ne yazık ki devam ediyor. Sivas gibi dini ve İslami hassasiyeti çok yüksek bir ilde, provokatif tutum ve söylem içinde olanlar hiçbir zaman gündeme gelmedi, olayın tüm sorumlusu olarak dindar Sivas halkı gösterildi. Bu anlamda olaylara zamanında müdahale etmeyen jandarma ve polise yönelik ise hiçbir soruşturma açılmadı. (Sivas Madımak Oteli yakıldı)

 

2013: Birleşik Arap Emirlikleri’nde 94 Müslüman Kardeşler üyesi aleyhine açılan davada karar çıktı. 26 üyenin beraat ettiği davada, diğer üyelerin tamamına yakını 15 yıla kadar hapse mahkûm edildi. (Müslüman Kardeşler’e hapis)

 

2014: Çin’in kuzeybatısındaki Doğu Türkistan’da memurlar, öğrenciler ve öğretmenlerin oruç tutması resmen yasaklandı. Bu yasak, Komünist Çin Yönetimi’nin Doğu Türkistan’da yaşayan Müslümanlara ne kadar büyük zulümler yaşattığını göstermekteydi. (Doğu Türkistan’da oruç yasağı)

 

2014: Van’ın Bahçesaray ilçesindeki Sündüs Yaylası’nda 18 Temmuz 1993’te gerçekleşen ve 14’ü çocuk 24 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliamın talimatını PKK’nin verdiği ortaya çıktı. Hazırlanan dosyada ifadesi bulunan Deniz Koçer kod adlı PKK’li Kadri Cihan’ın itirafları, katliam talimatının PKK tarafından verildiğini ortaya çıkardı. (Sündüs Katliamı’nı PKK yaptı)

Bu haberler de ilginizi çekebilir