• DOLAR 32.333
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2286.519
  • ...
Sonbaharda maske geri mi dönecek?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Maske yasaklarının kaldırılmasının ardından son dönemlerde vaka sayılarında artış yaşandı. koronavirüs vakalarının arttığını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Günlük vaka sayısı üç bini geçti. Daha önce günlük sayı binin altına düşmüştü. Şimdi 4 bine doğru gidiyor.” dedi.

Yeni Şafak gazetesinden Mehmet Acet’e konuşan Bakan Koca, vaka sayısında artış yaşanmasına rağmen hastane yükünde henüz bir artış gözlemlenmediğini, grip benzeri bir tablo ile karşı karşıya olduğumuzu söyledi.

SONBAHARDA MASKE GERİ DÖNER Mİ?
Bakan Koca, BioNTech kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin'in "Yeni dalga kapıda, sonbaharda yeniden maske takmaya başlayabiliriz" açıklamasıyla ilgili de “Ben bu anlamda vatandaşı tedirginliğe sevk edecek bir tablo beklemiyorum. Vaka sayısı artabilir ama virüsün mutasyonla birlikte hasta yapma gücü azaldı” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Koca, “Yaşlılar, ek hastalığı olanlar ve immun (bağışıklık) sistemi düşük olanların kendilerini kişisel olarak korumaları ve güncel, hatırlatıcı doz aşılarını yapmaları önemli olacak” tavsiyesinde bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir