• DOLAR 32.377
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2325.606
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu yıl 9-12 Temmuz tarihlerinde kutlanacak Kurban Bayramı’na sayılı günler kala piyasada hareketlilik başladı.

 

İslam’ın önemli şiarlarından biri olan Kurban Bayramı’nı doyasıya kutlamak isteyen vatandaşların da yavaş yavaş hazırlıklarına başladığı görüldü.

Batman’daki giyimci esnafı Menduh Çetiz, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını, müşteri beklediklerini söyledi.

Menduh Çetiz

“Müşteri bekliyoruz”

Maliyetlerdeki artışlardan şikayet eden Çetiz, “Bayram alışverişi için yeni ürün almaya İstanbul’a gittik. Eskiden masraflarımız daha azdı ama şu anda akaryakıt çok pahalı olmasından dolayı özellikle kargolarımız çok pahalı geliyor. Ürünlerin fiyatını döviz kuruna göre biçtikleri için bu da bizi sıkıntıya sokmaktadır. Kurban Bayramı yaklaşıyor. Ürünlerimizi getirip hazırlıklarımızı yaptık. Müşteri bekliyoruz. Bir hafta önce ürünlerimiz geldi ve düzelttik bayramı bekliyoruz.” dedi.

“Henüz bayram yoğunluğu başlamadı”

Fiyat artışları nedeniyle satışların istenilen düzeyde olmadığını belirten Çetiz, şöyle devam etti:

“İki bayramımız var. Milletimiz genelde bu iki bayramda ihtiyaçlarını alıyorlar. Şu anda giyime talep var ama artan fiyatlardan dolayı satışlar kısıtlı gidiyor. Daha bayram yoğunluğu başlamadı, bekliyoruz. Son bir haftaya girdiğimiz için inşallah işlerimiz açılır.”

Servet Arslan

“Umarım bu bayramda istediğimiz yoğunluk olur”

Tek beklentilerinin bayram alışverişi olduğunu vurgulayan giyimci esnafı Servet Arslan, “Bayramdan 15 gün önce il dışından bayram için ihtiyaç olan ürünlerimizi aldık. Şu an hepsini raflara dizdik ve bekliyoruz. Şu anda istediğimiz yoğunluk yok. Alışverişler biraz başladı ama daha çok yoğunluk bekliyoruz. Çünkü bayram için bayağı ürün getirdik. Umarım bu bayramda istediğimiz bir yoğunluk ve alışveriş olur.” diye konuştu.

Mustafa Şeker

“Yaşadığımız sıkıntılar olmasaydı işlerimiz daha iyi olacaktı”

Bayram hazırlığını yaptıklarını, müşterileri beklediklerini ifade eden bir diğer esnaf Mustafa Şeker ise şunları söyledi:

“Doların yükselmesiyle şu anda piyasa biraz sıkıntılı ve vatandaşın alım gücü düştüğü için alışveriş çok sık yapılmıyor. Bazı müşterilerimiz ise elbise almakta çok zorlanıyor. Durum böyle olunca esnafta sıkıntı yaşıyor. Genelde bayramlarda satışlar son bir haftaya bırakılıyor. Tabi ki esnafın beklentisi çok yüksek. Çünkü bir senenin iki sezonu bayramlardır. Bu nedenle bayram hareketliliği batı illerine göre daha iyidir. Tabi yaşadığımız kriz ve sıkıntılar olmasaydı işlerimiz daha iyi olacaktı. Daha önce bu tarihlerde burada adım atacak yer bulamıyordunuz.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız