• DOLAR 32.509
  • EURO 34.947
  • ALTIN 2439.223
  • ...
Afganistan'da binlerce alimin katılımıyla toplantı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen Ulema Buluşması başladı.

Ülkenin dört bir yanından yaklaşık 3 bin 500 alim ve ileri gelenin katıldığı buluşmaya Afganistan İslam Emirliği Başbakanı Molla Muhammed Hassan Ahund ile Emirliğin üst düzey yetkilileri katıldı.

Görsel medyaya kapalı olarak yapılan buluşmada konuşan Başbakan Ahund, toplantıya katılan alimler ve aşiret büyüklerine teşekkür etti.

ABD işgaline son verdikten sonra mücahidlerle savaşanların hepsinin affedildiğini hatırlatan Ahund, ancak yurt dışına kaçanların Afganistan'a düşmanlıklarını sürdürdüğünü söyledi.

Molla Ahund, "Şimdi İslami sistem kuruldu, onu güçlendirmek için elimizden geleni yapmalıyız. Afganistan İslam Emirliği, tüm sefaletlere yanıt vermek için her alanda çaba sarf ediyor. Bazı alanlarda sorunlar olabilir ama kim bizimle paylaşırsa biz de onları çözmek için adımlar atacağız." dedi.

İslami sistemin korumanın bilim adamları, ileri gelenler ve liderlerin sorumluluğunda olduğuna dikkat çeken Molla Ahund, bir sorun varsa bunun çözümü için herkesin çaba sarf etmesi gerektiğini vurguladı.

En az 3 gün sürmesi beklenen toplantıda ekonomik kriz ve işsizlik başta olmak üzere Afganistan'ının acil sorunlarının görüşüleceği belirtiliyor. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir