• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
YPG kontrolündeki Hol kampında 18 ayda en az 100 kişi öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'nin kuzeydoğusundaki YPG kontrolünde bulunan el-Hol kampında 18 ay içerisinde 100'den fazla kişinin öldürüldüğü açıklandı.

Birleşmiş Milletler'in yaptığı açıklamada, 18 ay içerisinde aralarında birçok kadının da bulunduğu 100'den fazla kişinin öldürüldüğü kaydedildi.

BM'nin Suriye Yerleşik Koordinatörü İmran Rıza, kampta yaşam koşullarının gittikçe daha güvensiz bir hale geldiğine ve çocukların, geleceği olmayan bir hayata mahkum edildiğine dikkat çekerek, dış hükümetlerin vatandaşları olan DAEŞ mensuplarının ailelerini ülkelerine geri almaya çağırdı.

Rıza ayrıca, kampta bulunanların yaklaşık %94'ünün kadın ve çocuklardan oluştuğuna değindi.

Bu yıl kamp içerisinde öldürülen 26 kişiden 14'ünün kadın olduğu bildiriliyor.

El Hol kampında son durum
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Başkanı Peter Maurer geçtiğimiz ay, bölge ziyaretinde kamp ortamındaki şartların kötüye gittiğini kaydetmişti.

Öte yandan ICRC tarafından yapılan açıklamada, sürdürülemez kamp koşullarına karşı acil ve somut önlemler alınmasına dair eyleme geçilmesi teklif edilmişti.

Birleşmiş Milletler verilerine göre el-Hol kampı, 56 bin mülteci ve yerinden edilmiş kişiye ev sahipliği yapıyor. Kampta mevcut şartların gittikçe kötüleştiği, çocukların istismar edildiği ve çalışmaya zorlandığı, kadınların ise psikolojik sorunlarla karşı karşıya kaldığı belirtiliyor.

 Mepa News

Bu haberler de ilginizi çekebilir