• DOLAR 32.572
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2427.423
  • ...
Ukrayna'nın, Rus işgalinden bu yana kaç adet SİHA aldığı açıklandı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir Facebook gönderisinde Reznikov, üç uçak satın almak için 20 milyon dolar toplanan bir sosyal medya bağış toplama kampanyasının ardından üç Bayraktar TB2 SİHA bağışladıkları için Ukraynalılara ve Baykar'a teşekkür etti.

 Baykar dün parayı almayı reddettiğini ve bunun yerine Ukrayna halkıyla dayanışma göstermek için SİHA’ları bağışlayacağını söyledi.

Renizkov, "Ukrayna cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü işbirliği sayesinde, ordumuz 2021'de savaş alanında ilk Bayraktar'ı aldı ve savaşta kendilerini çok başarılı bir şekilde gösterdiler." dedi.

Reznikov, Ukrayna ve Türkiye'nin savaştan önce imzalanan bir anlaşma olan yerel olarak insansız hava araçları inşa etmek için Ukrayna'da ortak bir Baykar tesisi inşa etme çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Reznikov, Ukrayna'nın Temmuz ayında teslim edilmesi beklenen daha fazla insansız hava aracı için şimdiden bir mutabakat zaptı imzaladığını da sözlerine ekledi.

“Ukrayna silahlı kuvvetleri komutanlığından da yeni bir talep aldık ve bu nedenle yakın gelecekte Baykar Makina fabrikasının [Türkiye'deki] neredeyse tüm kapasitesi silahlı kuvvetlerin ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanacak.” diye ekledi.-Baran

Bu haberler de ilginizi çekebilir