• DOLAR 32.369
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Ağrı İl Müftüsü Büyük: Kurban olarak kesilecek hayvanın bazı şartları taşıması gerekir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kurban Bayramı’na sayılı günler kalmasıyla birlikte hayvan besicileri hayvanlarını satmaya, imkânı olan vatandaşlarda kurbanlık almak için hayvan pazarlarının yolunu tutmaya başladı.

Her sene ibadet niyetiyle Kurban Bayramı içerisinde yapılan kurban kesimini yerine getirirken bazı şartların olduğunu ve bu şartlara büyük bir özveriyle dikkat etmemiz gerektiğini söyleyen Müftü Büyük, kurbanın ne niyetle kesildiğini ve kurban olarak kesilecek hayvanın bazı şartları taşıması gerektiğini ifade etti.

"Kurbanı Allah için kesiyoruz"

Kurbanlıklarda dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında konuşan Büyük, "Malumunuz olduğu üzere kurban mali bir ibadettir. Kurban Bayramı içerisinde bizzat kan akıtılarak yerine getirilmesi gereken bir ibadettir. Kurban ibadetini yerine getirirken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Kurban olarak büyük baş hayvanlarla birlikte küçükbaş hayvanlar da kesilebilir. Küçükbaş hayvanlar tek bir hissedir, yani tek kişi tarafından kesilir ama büyükbaş hayvanlara 1 ile 7 kişi arasında ortak kabul edilebilir. Tabi bu ortakların her birinin ibadet niyeti ile bu hayvana ortak olmaları gerekiyor. İçlerinden biri et niyetiyle bu kurbana ortak olursa bu caiz olmaz, o nedenle kurbana ortak olacağımız insanları iyi belirlememiz lazım.” dedi.

"Alacağımız kurbanların bir özrünün bulunmaması gerekiyor"

Alınacak kurbanların sağlıklı olması gerektiğini de vurgulayan Büyük, “Alacağımız kurbanların bir özrünün bulunmaması gerekiyor. Kör, topal, zayıf ve dişi çıkmamış olan hayvanlar kurban olmuyor. Bunlara dikkat etmemiz gerekiyor. Yaşlarını da doldurmuş olmaları gerekiyor. Küçükbaşta 1 yaşını doldurması gerekiyor ama 6 aylık olan gösterişli hayvanlar da kesilebilir. Büyükbaşlarda da 2 yaşını doldurmaları gerekiyor. Bütün bunlara dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü biz netice itibarıyla kurban kesiyoruz ve kurbanı da Allah için kesiyoruz. Cenab-ı Hak yapacağımız ibadetleri kabul buyursun inşallah." İfadelerini kullandı. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir