• DOLAR 32.599
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.605
  • ...
Camiler Kur'an bülbülleri ile doldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Başlayan yaz tatilini fırsat bilen aileler, çocuklarını Kur'an kurslarına göndermeye başladı.

27 Temmuz'da başlayan ve 26 Ağustos'a kadar devam edecek olan Kur'an kurslarında öğrenciler; Kur'an-ı Kerim, Peygamberimizin hayatı, temel dini bilgiler ve güzel ahlakı öğrenecek.

Camilere akın eden kız ve erkek çocuklar, Kur'an-ı Kerim öğrenecek olmanın sevincini yaşıyor.

Bütün çocukları Yaz Kur'an Kurslarına davet ettiklerini söyleyen Ağrı İl Müftüsü Celal Büyük, ailelerin ise bu konuda var olan hassasiyetlerinin daha da fazla artması gerektiğini hatırlattı.

İl Müftüsü Büyük, "27 Haziran da başlayan Kur’an Kurslarımız, 26 Ağustos’a kadar devam edecek inşallah. Bu vesileyle biz Ağrı merkez ve 7 ilçemiz de dâhil olmakla beraber bütün camilerimizde Yaz Kur’an Kurslarımızı açmış bulunmaktayız. Ben bütün çocuklarımızı bu Yaz Kur'an Kurslarımıza davet ediyorum. Özelikle velilerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum, velilerimiz bu konuda duyarlı Allah razı olsun çocuklarını gönderiyorlar ama gönderdikleri çocuklarını takip etmelerini de istiyorum. Yani her gün çocuklarımızı takip etsinler, çocuklar gerçekten camiye, Kur’an kurslarına gidiyorlar mı? O gün ne öğrendi? Mutlaka bunları akşam evde bir yoklasınlar." dedi.

Musa Ağa Camii İmam Hatibi Ebubekir Yalvaç ise Kur'an-ı Kerim'in hayata nizam kattığını ve bunun bilincinde olunması gerektiği söyledi.

Yalvaç, "Çok şükür Yaz Kur'an Kurslarımız başladı. Çocuklar ile beraber vakit geçirmenin, Kur'an'ın ehemmiyetinin, Kur'an'ın hayatımızın her alanında olması gerektiğinin ve Allah'ın ilk emrinin de okumak olduğu bilinciyle ve Kur'an'ı öğrenerek bütün hayatımız boyunca, gerek sosyal hayatta olsun gerek evlerimizde yani her alanda Kur’an-ı Kerim’in hayatımıza bir nizam kattığını bilmemiz lazım. Bu sebeple Kur'an'ı öğrenip ve hayatımıza tatbik etme gayesi ile inşallah gençlerimizle birlikte bu sezona başlamış bulunmaktayız." şeklinde konuştu.

Musa Ağa Camii Müezzin Kayımı Dindar Taştan ise şunları söyledi:

Çok şükür yine bir Yaz Kur'an Kursuna başladık, kavuştuk. Çocuklarını Kur'an-ı Kerimi okumaya yönlendirerek aileler bu hayrın bir parçası olmalıdırlar, bizler de elimizden geldikçe çocuklarımıza Allah’ın kelamını, Allah Resulünü tanıtmak, ahlaki olarak çocuklarımızın ileride alabilecekleri temel eğitimlerini en güzel bir şekilde vererek hayata hazır bir şekle gelsinler. İslam’ı tanıyarak, Allah’ı tanıyarak, peygamberini tanıyarak bu şekilde yetişmiş bir neslin, ileride anne ve babalarına, ümmetine, Müslümanlara hayırlı bir nesil yetiştirmeye katkı olabildiğince, buna zemin hazırlamak için cami atmosferi mükemmel bir atmosferdir. İslam’ın hayat bulacağı yerler camilerdir. Onun için biz de ailelerimizden şunu istiyoruz, çocukları lütfen yaş sınırı olmaksızın bütün çocuklarını bize yönlendirsinler biz de elimizden geldikçe hem Allah’ın kelamını hem güzel ahlakı onlara aktaralım.

Camilere geldiklerinden dolayı mutlulukları gözlerinden okunan öğrenciler ise işlenen derslerden çok şey öğrendiklerini söyledi.

Esmanur Zeynep Yalvaç, "Kur'an okumak çok hoşuma gidiyor. Hocalar da çok güzel şeyler öğretiyor bize, Allah’a daha yakın olmamızı sağlıyorlar. Peygamber efendimiz ile ilgili daha çok şey öğrenmemize yardımcı oluyorlar." ifadelerini kullandı.

Diğer bir öğrenci Seher Özbey, "Bugün Kur’an Kursu başladı, Kur'an'ı, Allah'ın büyüklüğünü peygamberlerimizin hayatını öğreniyoruz. Kur'an okumayı da çok seviyoruz. Hocalarımızla Allah’ın mucizeleri, peygamberlerin mucizeleri ile ilgili sohbet ediyoruz ve bundan dolayı çok mutlu oluyoruz." diye konuştu.

Başlayan Kur'an Kursları nedeni heyecanlı olduklarını söyleyen Abdulsamet Can ise, "Kur'an Kursları başladı camilerde, biz de çok heyecanlıydık. Geldik hocalarımızla selamlaştık, hocalarımızı tanıdık, Kur’an’ı tanıdık, peygamberlerimizi öğrettiler bize, namaz kılmayı öğrettiler bizlere." dedi.

Kur'an Kursu öğrencisi Abdullah Samet Akyol, "Kur'an'a başladık, Kur'an'a başlamaya çok hevesliydim. Şu anda elifba'dayım ama çok kısa süre de Kur'an-ı Kerim’e geçeceğim. Hocalarıma çok teşekkür ederim onların sayesinde bu kadar ileriye gidebildim." şeklinde konuştu.

Emir Musab Akyol, "Yaz Kur’an Kursları başladı, çok mutluyum, ilk günden beri çok hevesliyim Kur’an-ı Kerim’e geçmeye." dedi.

Ahmet Çınar Yılmaz, Kur'an okumaya yardımcı oldukları için hocalara teşekkür ettiklerini söyledi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir