• DOLAR 32.381
  • EURO 35.192
  • ALTIN 2324.343
  • ...
Ekvador'da "güvenlik güçlerine" saldırı gerekçesiyle yerli temsilcileriyle diyalog askıya alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Lasso, ülkenin Amazon bölgesindeki Shushufindi kentinde, askeri konvoya saldırı yapıldığını belirterek, Yerli Halkları Konfederasyonu (Conaie) lideriyle görüşmenin askıya alındığını duyurdu.

Lasso, saldırıda 1 askerin öldüğünü, 12 askerin ise yaralandığını söyleyerek, "Hükümet, Ekvadorluların barışını gasbetme niyetinde olanlarla masaya oturamaz. Shushufindi'ye yakıt taşıyan tankerleri koruyan bir konvoya 100 kişi saldırdı." dedi.

Lasso, ülkenin güneyindeki Azuay kentinde, ağır hastalar için oksijen taşıyan bir kamyonun da engellendiğini ifade ederek, "Oksijen yetersizliğinden dolayı ölen insanların haberini alıyoruz. Masumların hayatıyla oynamak suçtur. Ekvador'u rehin almaya çalışanlarla pazarlık yapmayacağız. Güvenlik güçlerimize saldıran ve halkımızın sağlığıyla oynayanlarla diyalog süreci devam edemez." açıklamasını yaptı.

Gerekli garantiler sağlanmadığı müddetçe yerlilerle masaya oturmayacaklarını dile getiren Lasso, "Yerlilerin taleplerine somut cevaplar verdik. Yalnızca siyasi çıkarlarını savunan Leonidas Iza ile diyaloğa kapalı olacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir