• DOLAR 32.539
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2444.271
  • ...
Fildişi Sahili, gençlerin cihatla uğraşmaması için (olmayan) parasını harcayacakmış!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fildişi Sahili’nde 1999 askeri darbesiyle başlayıp 2011 yılına kadar devam eden siyasi - askeri kriz ekonomiye büyük zarar verdi. Yaklaşık 12 yıl süren şiddet olayları ve fiili bölünmenin ekonomide yol açtığı hasar devam ediyor. Afrika’da Batılı ülkelerin gerçekleştirdiği sömürü düzeni arkalarında bıraktıkları askeri-bürokratik oligarşinin elinde bir yönüyle hala geçerli…

Bütün Afrika ülkeleri gibi Fildişi Sahili’nin de bir sürü toplumsal, ekonomik, siyasal sorunu var netice olarak. Afrika’nın durumu o kadar kötü ki 12 yıllık çatışmayla boğuşan Fildişi bir şekilde bölgesinde “En Az Gelişmiş Ülke” statüsünde “olmayan” 14 Sahraaltı Afrika ülkesinden birisi olabilmiş. Bu sebeple olsa gerek eline geçen "imkanlarla" Fildişi Sahili kaynaklarını gençleri "cihattan vazgeçirmek" için kullanmaya karar vermiş!

Fildişi Sahili Gençlik Bakanı Mamadou Toure "medrese ve Kur’an eğitimleri alan gençlerin sosyal hayata uyum sağlamakta zorluk çektiğini" öne sürdü. Gençlerin İslamcı gruplarla ilişki içinde olmasını engellemek için 430 milyon dolar harcanacağını da ilan etmiş!

Batılıların sömürü düzenini sürdüren Afrika’daki yönetici elitinin gençleri cihattan uzaklaştırmaya çalışması ibretlik. Bu durum aslında Afrika’da yükselen İslamcı dalgayı da kanıtlıyor!
Haksöz

Bu haberler de ilginizi çekebilir