• DOLAR 32.342
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2238.7
  • ...
Mardin'in cadde ve sokaklarına dekoratif aydınlatma yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Elektrik Mardin İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan yeni aydınlatma projesi kapsamında turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği mekanların bulunduğu mahallelerdeki cadde ve sokaklarda bulunan aydınlatma şebekesi gözden geçirilerek eksikler belirlendi. Tarihi dokuya uygun olmayan kablo ve materyaller kaldırılırken, ihtiyaç duyulan yerlere dekoratif aplik aydınlatmalar takıldı. Teker, Gül, Şar ve Medrese mahallelerinde kentin tarihi dokusuna uygun olarak aydınlatma şebekesi yenilendi.

Yenilenen aydınlatma sistemiyle Mardin'in tarihi güzelliklerinin gece de görülebilir hale getirildiğini belirten Dicle Elektrik Dağıtım Mardin İl Müdürü Halil Homan, "Turizme katkı sağlamak amacıyla tarihi yapılara zarar vermeden ve dokuya uygun aplik aydınlatma çalışması yaptık. Cadde ve sokaklarımız modern ve ışıl ışıl bir görünüme kavuştu. Tarihi yapıları gece de görünür hale getirdik. Artık kentimize gelen yerli ve yabancı turistler, geceleri de tarihi mekanların bulunduğu cadde ve sokakları rahatlıkla dolaşabilirler." dedi.

Aydınlatma çalışmalarının yapıldığı mahallelerden Gül Mahallesi muhtarı Emrah Dinç, Sabancı Müzesi civarında aydınlatma çalışması yapan ilgililere mahalle sakinleri adına teşekkür etti. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir