• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Avrupa Patlayabilir!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyanın en büyük telekomünikasyon firması konumundaki `Telefonica Global Millennial` tarafından Avrupa ve Latin Amerikayı kapsayan 27 ülkede yapılan araştırmada, `milenyum kuşağı` denilen gençlerin ekonomik rahatsızlıklarının özellikle AB üyesi ülkelerde büyük sosyal çalkantılara yol açabileceğini ortaya çıkardı. Yaşları 18 ile 30 arasında 27 bin gence sorular yöneltilen araştırmada dünya genelindeki gençlerin umut ve endişeleri hakkında bilgi toplandı. Araştırmaya göre Avrupa`daki mali ve ekonomik kriz, başta Almanya olmak üzere AB ülkelerindeki gençlerin hayat planlaması ve mali gelecekleri konusunda daha çok endişe duymalarına neden oluyor.

SORUN HİYERARŞİSİ DEĞİŞTİ

Araştırmanın sonuçlarını Londra`da kamuoyuna duyuran Telefonica CEO`su Cesar Alierta, `Bu küresel araştırma milenyum kuşağı ile ilgili sosyal sorunları derinlemesine ortaya koyan en kapsamlı çalışma` diye konuştu. Araştırmanın ana konularından birini teşkil eden, `gençleri en fazla düşündüren nedir` sorusuna karşılık, önceki yıllarda yapılan anketlerde verilen cevaplarda çevre, iş piyasası ya da yakınları yeralırken, son araştırmada gençlerin özellikle kendi gelecekleri ve ekonomik durumlarına dair endişeleri daha çok öne çıktı. Örneğin Almanya`da sorulara cevap veren gençlerden yüzde 48`i en fazla hayatlarını nasıl planlayacakları ve geleceklerinin nasıl olacağı konusuyla ilgileniyor. Hemen ikinci sırada da yüzde 44`ünün belirttiği gibi özel mali durumları onları düşündürüyor. Ancak son sıralarda yakın akraba ve arkadaşlarının durumları gençleri meşgul ediyor.

EŞİTSİZLİK VE ŞİDDET

Dünya geneline ekonomi en büyük problem olarak değerlendirilirken Ortadoğu ve Afrika`da ise terör korkusu ekonomiden önce geliyor. Güney Amerika`da ise toplumdaki eşitsizlik ve eğitimin kalitesizliği gençlerin kafasını daha çok meşgul ediyor.

İşsizler Ordusu

Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü`nün (ILO) raporuna göre dünyadaki işsizler ordusu giderek büyüyor. Örgüt, şu an 200 milyon olan işsiz sayısının 2015`te 208 milyona çıkacağını duyurdu. BM Uluslararası Çalışma Örgütü`nden Raymond Torres, `Euro bölgesindeki rakamlar ednişe verici` derken işsizliğin gelişmiş ekonomilerde toplumsal çatışmaya yol açacağını söyledi.

Milenyum Kuşağı

Dünyanın en büyük telekom şirketi olan ve 24 ülkede 300 milyon insana hizmet veren Telefonica Global Millennial CEO`su Cesar Alierta, araştırma ile ilgili olarak `Bu sonuçlar milenyum kuşağı ile ilgili en kapsamlı verileri içeriyor` dedi. (Yenişafak)

Bu haberler de ilginizi çekebilir