• DOLAR 32.538
  • EURO 34.921
  • ALTIN 2430.048
  • ...
`Miraç Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla doludur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl Müftüsü Mecit Can, yayımladığı mesajla tüm İslam aleminin Miraç kandilini tebrik etti.
 
Dinin direği olan namazın Miraç`ın hediyesi olduğunu belirten Müftü Can, "Onun içindir ki, namaz `Mü`minin Miracı` olmuştur. Nasıl ki, yüce Peygamberimiz Miraç`ta vasıtalardan arınmış olarak Mevlası ile karşı karşıya geldi ise, Mümin de namazda vasıtasız olarak doğrudan doğruya Rabbinin huzuruna çıkar. Sadece O`na kulluk etme ve sadece O`ndan yardım isteme fırsatı bulur. Eğer mümin, günde beş vakit namazını dikkatle ve huşu içerisinde kılarsa, o namaz onun için bir Miraç olur ve kul onunla hak yolu bulur" dedi.
 
"Miraç, kişinin kendisine çeki düzen vermesi için bir fırsattır"
Miraç gibi gün ve gecelerin, kişinin kendisine çeki düzen vermesi için bir fırsat olduğunu ifade eden Müftü Can, "Bu fırsatları ganimet bilerek lehimize çevirmeli, geçmişteki hata ve kusurlarımızdan dolayı tövbe ve istiğfar etmeliyiz. Dünyada olup biten kötülüklerin son bulması, akan kan ve gözyaşlarının dinmesi için Allah`a dua etmeliyiz" diye konuştu.
 
"Bütün insanlığa barış huzur ve saadet getirmesini Allah`tan niyaz ediyorum"
Miraç kandilinin, tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını dileyen Müftü Can son olarak, "Miraç Kandilinde yapacağımız ibadet, dua ve niyazlarımızın kabul görmesini, Müslümanlara, birlik ve beraberlik, milletimiz ve bütün insanlığa barış, huzur ve saadet getirmesini Cenab-ı Allah`tan niyaz ediyorum" şeklinde konuştu. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir