• DOLAR 32.352
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2308.306
  • ...
Uzun yol öncesi araç bakımını yaptırmayı ihmal etmeyin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Havaların ısınması ve okulların tatile girmesiyle birlikte vatandaşlar tatil için hazırlıklarını yapmaya başladı. Kimi vatandaşlar da uzun yol öncesi araç bakımlarını yapmak için oto tamircilerin yolunu tuttu.

Batman’daki oto tamir ustaları, araçlarıyla tatile gidecek vatandaşların araç bakımlarını kesinlikle ihmal etmemeleri konusunda uyardı.

Oto tamir ustası İsmail Erez, İLKHA muhabirine, özellikle uzun yol öncesi vatandaşların araçlarının bakımlarını yapmasının çok önemli olduğunu söyledi.

İsmail Erez

“Aracın genel kontrolleri yapılmalı”

Vatandaşların tatile çıkmaya başladığını belirten Erez, “Okulların tatil olması ve havaların ısınmasıyla uzun yol ve tatil zamanı başladı. Sürücüler mutlaka tatil öncesi araçlarını periyodik bir bakımdan geçirmeleri gerekir, bu kendileri için iyi olur. Uzun yol öncesi aracın lastikleri, suyunu, alt bakımı, yağı ve genel kontrolleri yapılması lazım.” dedi.

“Bakım yapmayanlar büyük sıkıntı yaşıyorlar”

Araç bakımının hayati önem arz ettiğini vurgulayan Erez, konuşmasına şöyle devam etti:

“Tatile giden bir aile araçlarıyla ortalama 2 bin 500 kilometre yol gidecektir. Bu nedenle bakım yapılmalı ki yolda bir sıkıntı yaşamasınlar. Araç bakımı yapamayanların birçoğu yolda kalıp büyük sıkıntı yaşıyorlar. Böyle olunca yol öncesi 600 veya 700 lira olan araç bakımı yapamayanlar yaklaşık 15 bin lira gibi bir masrafla kaşı karşıya kalabiliyorlar. Bu nedenle mutlaka araçlarını bir bakımdan geçirmeleri gerekir.”

Ahmet Zengin

“Tatil öncesi aracın bakımını yaptırdım”

Aracını tatil öncesi bakıma alan araç sahibi Ahmet Zengin, yazın gelmesiyle birlikte şehir dışına gidiş gelişlerinin arttığını ifade etti.

Rutin bakımı gelmemesine rağmen yolda kalmamak ve trafik güvenliğinin devamı için aracını bakıma getirdiğini dile getiren Zengin, “Aracımın yağ bakımını, hava filtresini ve diğer bakımlarını yaptırdım. Özellikle tatilciler uzun yol yapacaklardır. Buradan Ege ve Akdeniz taraflarına 2-3 bin yol yapılacağı için mutlaka araçlarını bakıma koymaları gerekir. Ben de tatile çıkacağım için şu anda aracımın bakımını yapıyorum. Herkese tavsiyem tatil öncesi araçlarına bakım yapmalarıdır.” ifadelerini kullandı.

Ömer Bilgen

“Yolda büyük bir sorun ile karşılaşmamak için araç bakımını yaptım”

Uzun yol öncesi aracını bakıma getiren bir diğer sürücü Ömer Bilben ise şunları söyledi:

“Yaz tatili mevsimindeyiz. Uzun yola çıkmadan önce güvenilir bir yere aracımı bakıma getirdim. Burada aracımın yağı, kliması, alt takımları ve genel bakımlarını yaptılar. Uzun yol öncesi mutlaka bakım yaptırmam gerekiyordu. Uzun yolda herhangi sorun ile karşılaşmamak için öncesinden 500 liralık bakım ücretinden kaçınmadım. Çünkü yolda daha büyük bir sorun ile karşılaşmamak için bakım yaptım. Kesinlikle bütün araç kullanıcıları uzun yola çıkmadan önce araçlarını periyodik bir bakımdan geçirmelerini tavsiye ediyorum.”

(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir