• DOLAR 32.576
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2491.14
  • ...
Malatya Umut Kervanı Başkanı Sağlık: Yüzlerce aile kurban etini beklemekte
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kurulduğu günden beri yardım faaliyetlerine ara vermeden devam eden Malatya Umut Kervanı, “Kurbanınız Umut Olsun” sloganıyla 2022 kurban organizasyonunu başlattı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Malatya Umut Kervanı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sağlık, Kurban Bayramı'nın yaklaştığı ve kurban bağışlarını almaya başladıklarını ifade ederek, her yıl olduğu gibi bu yıl da bağışlanan kurbanları kesip etlerini önceden tespit ettikleri yetim, dul, muhtaç ailelere ulaştıracaklarını belirtti.

“Kurban Müslümanlar arasında birlik ve dayanışmaya; toplum içerisinde sosyal adaletin sağlanmasına katkıda bulunur”

Sağlık, “Kurban ibadeti bireysel olarak kişinin Allah rızasını kazanmasına vesile olan ve paylaşımcı olmasını sağlayarak cömertlik, mertlik gibi ahlaki hasletlerini geliştiren bir ibadet olduğu gibi toplumsal olarak da Müslümanlar arasında birlik ve dayanışmaya; toplum içerisinde sosyal adaletin sağlanmasına katkıda bulunur.” diye belirtti.

 

“Bu yıl ekonomik sıkıntılar ve hayat pahalılığı nedeniyle muhtaç ailelerimizin sıkıntıları katlanarak artmıştır”

Kayıtlarında yaklaşık 600 yetim dul ve ihtiyaç sahibi ailelerin bulunduğuna dikkat çeken Sağlık, şöyle devam etti: “Bu yıl da ekonomik sıkıntılar ve hayat pahalılığı özellikle gıda fiyatlarındaki aşırı artış nedeniyle muhtaç ailelerimizin sıkıntıları katlanarak artmıştır. Yıl boyu evlerine et girmeyen ailelere Kurban Bayramı’nda hayırseverlerimizin yapacağı kurban bağışlarını ulaştırarak hanelerinde umut ve mutluluğa vesile olacağız inşallah.”

“Küçükbaş kurban fiyatı 2.250, büyükbaş hisse bedeli ise 4.500 TL olarak belirledik”

Sağlık, “Bu yıl ilimizde küçükbaş kurban bağışı bedelini 2250 TL; büyükbaş kurban hisse bağışı bedelini 4500 TL olarak belirledik. Kurban keserek etini bağış yapacak veya derneğimize vekâlet vererek kurbanını yurt içi veya yurtdışında kestirecek hayırseverlerimiz, derneğimizin 0553 703 0924 numaralı telefonunu arayarak bağışlarını yapabilirler. Kurban kesimine müteakip, kurbanlarının kesildiği mesaj yoluyla telefonlarına bildirilecek ayrıca 1 hafta içinde de video olarak gönderilecektir.” ifadelerine yer verdi.

“Derneğimiz bayramın 1’inci ve ikinci günü açık, isteyen hayırseverler yardım çalışmalarımıza refakat edebilirler”

Derneklerinin bayramın 1. ve 2. günü açık olacağını kaydeden Sağlık, “Derneğimizi açık tutarak hayırseverlerimizin yapacakları kurban eti ve deri bağışlarını kabul edeceğiz. Vekâlet yoluyla bağışladıkları kurbanların etlerini gönüllü ekiplerimizle muhtaç ailelerimize ulaştıracağız. Yardım çalışmalarımıza isterlerse hayırseverlerimiz bizzat kendileri de refakat edebileceklerdir. Rabbim şimdiden kurban ibadetini yapacak tüm Müslümanların kurbanlarını kabul buyursun.” temennisinde bulundu. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir