• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR`dan Miraç Kandili Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Merkezi, bu akşam idrak edilecek Miraç Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.


Mesajda, Müslümanların Mynamar`da diri diri yakıldığı, Suriye`de bin bir vahşetle katledildiği, Irak`ta her gün patlayan bombalarla ortalığın kan gölüne döndüğü hatırlatılarak, Filistin`de ise Mescid-i Aksa`yı havraya çevirmek isteyen Siyonistlerin Aksa`nın içine girip ayin yapmak için İslam ümmetinin ortak namusuna el uzattığına vurgu yapıldı.


Mesajın devamında, "İslam âleminin ciğerlerinin dağlandığı ve ciğerparelerinin parçalandığı bir zamanda gam-gîn ve mahzun bir gönülle Mübarek Miraç Kandilini idrak edeceğiz" denildi.


"Allah-u Teâlâ bu gecede namazı farz kıldı ama Dünya Müslümanlarının boynunda benzeri büyük farzlar da yerine getirilmeyi bekliyor" denilen mesajda, "Dünyanın neresinde bir mazlumun feryadı yükselse o feryada yetişmek gerekir. Münkere göz yummamak gerekir. Bir kavme olan kinin adaletten alıkoymaması gerekir. Yeryüzünün ıslahı ve huzur ve sekineti için her inananın, elini taşın altına koyması gerekir.
İslam ümmetinin vahdetine, silkinişine, uyanışına, mazlumların, biçarelerin imdadına yetişmeye azmetmesine vesile olması dileği ile İslam âleminin Miraç kandilini tebrik ederiz. Allah-u Teâlâ`dan dileğimiz, İslam âleminin kurtuluşu için bu gece edilecek dualara ve tüm dualara çabucak icabet etmesidir" ifadelerine yer verildi. (Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir