• DOLAR 32.524
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2426.935
  • ...
Ekinleri biçmeye başlayan çiftçiler dertli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Kış, bahar derken uzun süren yağışlardan sonra çiftçiler ekinleri biçmeye başladı. Ancak dolu ve aşırı yağışlar ekinlerin verimini düşürdü.

 

Sıkıntılarını anlatan Çınarlı çiftçilerden H. Sinan Aydın, 'ekinlerin nispeten iyi olduğunu bazı yerlerde yağışın azlığından bazı yerlerde de aşırır yağışlardan dolayı verimin önceki yıllara göre düştüğünü' ifade etti.
Zahirecilik yapan H. İzzet Aydın 'işleri icabı bölgeyi dolaştıklarını, arpa ve buğdayın nispeten iyi olduğunu mercimekte ise zararın fazla olduğunu' söyledi.

 

Zahireci esnafından Nihat Aydın ise 'aşırı yağışlardan dolayı arpanın renginin sarardığını bununda fiyatını düşürdüğünü belirterek, TMO'nun fiyat belirlerken bunu dikkate almasını ve çiftçilerin fazla mağdur edilmemesinin'altını çizdi.

 

Biçer işi ile uğraşan Muhammed Şexo ise 'bölgede ekinleri biçme zamanını geldiğini fakat şiddetli yağışların ekinleri yere düşürdüğünü, bu ekinleri toplamanın da sıkıntılı olduğunu' dile getirdi.

 

Biçer şoförü Aziz Kaya, 'yağışların geçen yıllara göre uzun ve şiddetli olması sonucu ekinlerin yere düştüğünü, bu nedenle ekinleri toplarken sıkıntı yaşadıklarını verimin de geçen yıllara göre düşük olduğunu' ifade etti.

 

Zahireci Hamit Elibol da, ekinlerin dolu ve aşırı yağışlardan etkilendiğini bunun da, verimi düşürdüğünü belirterek yetkililerin bu durumu dikkate almasını temenni ettiklerini söyledi. (Vedat Aydın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir