• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
28 Haziran Tarihte Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 1856: Osmanlı Devleti, ilk kez Avrupa devletlerinden borç aldı. Gittikçe kötüye giden yönetimdeki bozukluklar, asker isyanları, dışarıdan gelen saldırılar, süre giden savaşlar ve daha birçok nedenden dolayı Osmanlı Devleti, bir zamanlar vergiye bağladığı Avrupa devletlerinden borç ister duruma gelmişti. (Osmanlı Devleti, ilk kez Avrupa devletlerinden borç aldı)

1919: Birinci Dünya Savaşı sonunda, İtilaf Devletleri ile Almanya arasında Versay Barış Antlaşması imzalandı. Bu anlaşma Birinci Dünya Savaşı’nı bitirdi. (Versay Barış Antlaşması imzalandı)

1925: İstiklal Mahkemeleri, Şeyh Said Efendi ve 47 dava arkadaşı için idam kararı verdi. Bu karar tüm Müslümanlar ve Kürtler arasında tepkiyle karşılandı. Ama idam kararları büyük bir panikle ertesi gün infaz edildi. (Şeyh Said Efendi ve 47 dava arkadaşı için idam kararı verildi)

1943: Diyarbakır-Batman demiryolu ulaşıma açıldı.  

1967: Siyonist işgalciler, Doğu Kudüs'ü işgal etti. (Doğu Kudüs işgal edildi)

1971: Türkiye’de afyon ekimi yasaklandı.

1981: Tahran’da İslam Cumhuriyeti Partisi merkezinde bomba patladı; 72 politikacı ve görevli hayatını kaybetti. Bombalama eylemi sonucunda, parti sekreteri ve Yargıtay Başkanı Muhammed Beheşti, dört bakan ve 27 Meclis üyesi ve hükûmet ileri geleni hayatlarını kaybetti. (Tahran’da İslam Cumhuriyeti Partisi merkezinde bomba patladı)

1984: Türkiye'de 13 ilde sıkıyönetim kaldırıldı. Bu illerden 7'sinde olağanüstü hâl ilan edildi; 4 ilde uygulanmakta olan olağanüstü hâl uygulamasına ise son verildi.  (Türkiye'de 13 ilde sıkıyönetim kaldırıldı)

1996: Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan’ın Başbakanlığında RP-DYP Koalisyon Hükümeti, Türkiye’nin 54’üncü Hükümeti olarak kuruldu. Anlaşmaya göre, Başbakanlık dönüşümlü olarak el değiştirecekti. (RP-DYP Koalisyon Hükümeti kuruldu)

2004: Irak’ta 14 ay süren işgalden sonra Koalisyon, egemenliği Başbakan İyad Allavi’nin geçici hükümetine devretti. Egemenliğin devri, formaliteden ibaret oldu. Irak için bugün dahi bir egemenlikten bahsetmek mümkün değildir. (Irak’ta sözde egemenlik başladı)

2016: İstanbul'daki Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde, silahlı ve bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonucunda, 45 kişi hayatını kaybetti, 239 kişi de yaralandı. (Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde saldırı)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir