• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
Hamas`tan Abbas`a Tünel Tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doha ve Kahire anlaşmalarında Filistin uzlaşması için bir ortak teknokratlar hükümeti kurulmasının kararlaştırılmasına rağmen bu anlaşmaları tamamen yok sayarak Ramallah`ta yeni bir hükümet kurdurma girişiminde bulunmak suretiyle uzlaşmanın önünü tıkayan Özerk Yönetim Başkanı Mahmud Abbas şimdi de Mısır`la Filistin halkı arasına fitne sokma gayreti içine girdi. Abbas, henüz siyonist işgalin uyguladığı ablukanın tamamen kaldırılmamış olması sebebiyle hâlâ Gazze halkı açısından hayat damarları niteliği taşıyan tünellerin Mısır`ın ulusal güvenliğini tehdit ettiği iddiasında bulundu.

İşgal devletinin insanlık dışı ambargosunda sürekli kendi halkını yalnızlığa terk ederek siyonist işgalcilerin işlerini kolaylaştıran Mahmud Abbas şimdi de çıkarmaya çalıştığı fitneyi Gazze ahalisinin hayat damarlarının tümüyle kesilmesi amacıyla değerlendirmek istiyor.

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas), Abbas`ın açıklamasına tepki göstererek bu açıklamanın Filistin halkına kötülük ve Mısır - Filistin ilişkilerini bozma amacı taşıdığını ifade etti.

Hamas, Abbas`ın açıklamasıyla ilgili olarak bugün bir resmî bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi`ne de ulaşan bildiride Abbas`ın açıklamasının Gazze`ye uygulanan ambargonun daha da katılaştırılmasını ve bölge ahalisinin iyice aç, biçare bırakılmasını sağlama amacı taşıdığı dile getirildi. Bildiride bu tür açıklamaların Filistin`in iç uzlaşmasına zarar vereceği ve bu amaçla yürütülen çabalara hizmet etmeyeceği vurgulandı.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir