• DOLAR 32.602
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2503.559
  • ...
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Özaslan: Projeye uygun yapılmayan yol vatandaşları mağdur ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Akçakale yolu üzerinde bulunan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yaşanan trafik yoğunluğu mağduriyetlere neden oluyor.

Hastanenin hemen yanında bulunan Hastane Caddesi'nin projede 30 metre genişliğinde olmasına rağmen caddenin projeye uygun olarak yapılmadığını belirten HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, yolun aslına uygun olarak düzenlemesi gerektiğini ifade etti.

"Yol 30 metre genişlikte olması gerekirken çok dar yapılmış"

Hastane Caddesi ve çevre yolunu yerinde gözlemleyerek yaşanan sıkıntıyı aktaran Özaslan, "Şanlıurfa Eğitim ve Araştırması Hastanesi önündeyiz. Burası bir bölge hastanesi mesabesindedir. Şanlıurfa halkı burasını çok iyi bilir. Burada ciddi bir sorun ve eksiklik var. Bölge hastanesi konumunda olan hastanenin önündeki yol, belediyenin yaptığı projeye göre 30 metre genişliğinde olması gerekirken çok dar bir yol olarak düzenlenmiş. Burada sabah saatlerinde trafik sıkışıklığı oluyor. Hastanenin tam karşısı da buğday pazarıdır. Dolayısıyla çok ciddi bir yoğunluk oluşuyor. Belediyenin bir an önce projede göstermiş olduğu 30 metrelik caddeyi uygulamaya koyması gerekiyor. " diye konuştu.

"Yolun köprünün altından çevre yoluna bağlanması gerekir"

Yolun projede olduğu gibi 30 metre olarak düzenlenmesi gerektiğine vurgu yapan Özaslan, "Caddeden geçen araçlar dar olan yola giriyorlar. Yol ters gibi gözüktüğünden sürücüler korkuyorlar. Anayola çıkmak için Akçakale kavşağından geri dönüş yapmak zorunda kalıyorlar. Olması gereken ise projede olduğu gibi köprünün altından geçen yolun çevre yoluna bağlanmasıdır. Fakat şu anda hiçbir şey yok. Belediye yapılması gereken çalışmayı yapmamıştır. Niye yapmıyor? Neden böyle bir adım atmıyor? Bunu bilemiyoruz. Buradaki mahalle sakinleri de bilmiyor. Hastanedeki personeller de bunun sıkıntısını yaşıyorlar. Personel sabah işe geliyor, işten çıkarken Akçakale yolundan dönmesi gerekiyor. Hâlbuki belediye, projedeki yolu devreye sokarsa burada ciddi manada yakıt tasarrufu da olacaktır. Bu sebeple bir an önce bu yol, 30 metre yol olarak düzenlenerek çevre yoluna bağlantısı yapılmalıdır. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini göreve davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

 

(İLKHA)






Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir