• DOLAR 32.569
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2437.724
  • ...
Cami, çocuklar için balonlarla süslendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adana'da başlayan Yaz Kur'an Kurslarına çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Camiyi çocuklar için balonlarla süsleyen Fatih Camii İmam Hatibi Cumali Korkut, "Eşref-i Mahlukat'a nail olacak nesiller yetiştirmenin peşindeyiz." dedi.

Okulların tatile girmesiyle beraber Türkiye'nin 81 ilinde olduğu gibi Adana'da da açılan Yaz Kur'an Kurslarına çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Sekiz hafta boyunca devam edecek kurslarla camiler çocuk sesleriyle şenlenecek.

Adana'nın Seyhan ilçesi Dumlupınar Mahallesi Fatih Camii İmam Hatibi Cumali Korkut, açılan Yaz Kur'an Kurslarına gelen çocukları, camiyi rengarenk balonlarla süsleyerek karşıladı.

Korkut, "Çocuklukta, özellikle 4-6 yaş Kuran kurslarımızın varlığı ve camide devam eden Kur'an'i, İslami faaliyetler ve manevi değerler eğitimi, ciddi önem arz etmektedir." dedi.

"Yeryüzünün en şerefli varlığı insandır"

Bugün itibariyle Kur'an kurslarının başladığını söyleyen Korkut, kursların 26 Ağustos'a kadar devam edeceğini belirtti.

Korkut, "Bu vesileyle ailelerimizden istirhamımız; çocuklarımıza yalnız ve kimsesiz olmadıklarını hissettirsinler. Gerek manevi gerekse psikolojik anlamda çocuklarının yanlarında ve bizimle irtibat halinde olsunlar. Böylece ailelerimiz çocuklarına aynen şunu demiş olacaklar: Evladım, her halükârda, nasıl ki okul sezonunda ben senin yanındaydım ve öğretmenlerinle irtibat halinde senin ders kontrolünü yapıyordum. Yaz Kur'an kursunda da hocaefendinin veya hocahanımın yanında olup sizin durumlarınızın takibinizi yapacağız ve yalnız değilsiniz. Yeryüzünün en şerefli varlığı insandır ve eşrefi mahlukat olarak yaratılmış. Bu bağlamda biz de bu şerefe nail olacak nesiller yetiştirmenin peşindeyiz inşallah." dedi.

Adana Fatih Camii İmam Hatibi Cumali Korkut

"Derdimiz, gayemiz ve davamız; altın cevheri hükmünde olan çocuklarımızı işlemektir"

Amaçlarının sadece lügati ve kıraati öğrenilmiş bir Kur'an dersi vermek olmadığını vurgulayan Korkut, "Sekiz haftalık kısa bir zaman diliminde, burada biz kimiz? Bizim Rabbimiz kim? Peygamberimiz kim? Kitabımız nedir? İnnemel mû'minûne ihvetun-Müminler ancak kardeştir- ne manaya geliyor, çocuk zihninde nasıl canlandırabiliriz onun çabası içerisinde olacağız. Yıl boyunca, çocukların okula gittiği süre içerisinde, akşam namazıyla yatsı namazı arasında, yine bizim camimizde derslerimiz oluyor. Bu minvalde derdimiz, gayemiz, davamız çocuklarımız, ümmetin çocuklarıdır. Altın cevheri hükmünde olan çocuklarımızı işlemektir." diye konuştu.

"Din-i Mübin İslam ile şereflenmiş ve seçilmiş bir ümmetiz"

Çocuk eğitiminin anne karnında başladığına dikkat çeken Korkut, "Pedagogların araştırmalarına baktığımız zaman çocuğun eğitimi, yani insanın eğitimi anne karnında başlıyor. Elhamdülillah bizler, yeryüzünün en şerefli varlığı olan insanlarız. Din-i Mübin İslam ile şereflenmiş, Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem Efendimizin ümmeti olarak seçilmiş bir ümmetiz. Bu bağlamda çocukluk, özellikle 4-6 yaş Kur'an kurslarımızın varlığı ve camide devam eden Kur'an'i, İslami faaliyetler ve manevi değerler eğitimi, bu anlamda çok ciddi önem arz etmektedir.

"Seyhan ilçemizde 16 bin öğrenci var"

Korkut, "Seyhan ilçemizde 16 bin öğrenci var. Bunların sadece 3 bini yaz Kur'an kursuna gidiyor. Peki kalan sayıya nasıl ulaşacağız? Biz bunun da çabası içerisinde olmaya çalışıyoruz. Derslerimiz bittikten sonra, parkta, çarşıda, pazarda ve sokakta bulunuyoruz. Kıraathanelere gidiyoruz. Çünkü malzememiz insan; 'yeryüzünün en şerefli varlığı ve altın madeni hükmünde olan insanımızı işlemezsek kömüre kalbeder. Kömürün müstahakı da ateştir.' buyuruyor Bediüzzaman Rahmetullah Aleyh." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin bütün illerinde, ilçelerinde, köy ve mezralarında camilerimiz var"

Okulların tatil olmasıyla birlikte bugün başlayan ve 8 hafta sürecek olan yaz Kur'an kurslarının tatile engel teşkil etmediğini ifade eden Korkut, "Şöyle ki 8 haftalık 'Yaz Kuran Kursu' dönemi sadece bizim camimizle sınırlı değil. Türkiye'nin bütün illerinde, ilçelerinde, köy ve mezralarında elhamdülillah camilerimiz var. O camilerin bünyesinde yaz Kuran kurslarımız devam ediyor. Tatili engelleyecek durumda değiliz." ifadelerini kullandı.

"Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğrendiklerini öğretendir"

"Çocukların teknoloji bağımlılığından etkilenmemesi ve sosyalleşmesi noktasında cami ortamıyla tanışması lazım." diyen Korkut, şunları kaydetti:

Çocuklarımızın teknoloji bağımlısı olmalarını istemiyorsak ve sosyalleşmelerini istiyorsak; en azından cami ortamı, Kur'an kursu ortamı, arkadaş ortamının yanı sıra rahle ile tedrisatla tanışmalarını özellikle tavsiye ederiz. 'Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğrendiklerini öğretendir.' diye buyuruyor Hazreti Resulullah. Bu çerçevede çocuklarımızla ilgilenip bu şekilde yönlendirmeye çalışıyoruz inşallah. Ebeveynlerin de özellikle bu yaz Kur'an kurslarına ihtimam ve hassasiyet göstermelerini hassaten istirham ediyoruz.

Kur'an kurslarına gelen öğrenciler ise Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin ve camiye gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir