• DOLAR 32.573
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2432.524
  • ...
Cizre`deki kazıda 3 cesede ait kemikler çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Cizre ilçesinde önceki gün Dicle Nehri`nde boğulan İbrahim Aslan için Asri Mezarlıkta mezar yeri kazırken kazılan yerde elbise ile defnedilmiş bir insana ait elbiseler ve kemik parçaları bulundu.

Durumun savcılığa bildirilmesi üzerine mezarlığa iş makinesi, olay yeri inceleme ve ilçe jandarma komutanlığında detektör personeli geldi. Mezarlıkta yapılan kazı çalışmasında, bir erkeğe, bir bayana ve bir bebeğe ait kemik parçaları ve elbiseler bulundu. Akşamüzeri başlatılan kazı çalışması gece saat 23.45`e kadar devam etti.

Elde edilen kemikler ve elbiseler İstanbul Adli Tıp Kurumu`na gönderilecek.

Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi kazı sonrasında gazetecilere bir açıklamada bulundu. Mezarlıkta yapılan kazı çalışmasında 3 cesede ait kemikler tespit edildiğini ifade eden Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, "Bugün Cizre`de hayatını kaybeden bir genç için mezar açmak için Cizre Belediyesi`ne ait kepçe mezar yeri açılırken, ilk açılan yerde kemikler ve elbise bulunuyor. Durumdan şüpheleniyorlar ve hemen yanındaki boş arazide ikinci mezarı açıyorlar yine elbise ve kemikler çıkıyor. Belediye görevlilerince baromuza başvuruda bulunuldu. Bizde Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı`na başvurarak olaya el konulması için talepte bulunduk. Cizre Cumhuriyet savcısı ve baroda kayıtlı avukatlarla beraber geldik, mezarlıkta incelemelerde bulunduk. Yapılan kazıda daha da derinleştirerek birinci mezarda erkek elbisesi ve bir erkek şahsa ait erkek kemikler tespit edildi. İkinci mezarda da bir bayan elbisesi ve bir bebeğe ait elbise diyebileceğimiz bir bez parçası, bir kadına ait kemik parçaları ve bir bebeğe ait kemik parçaları bulundu. Daha sonra mezarlığın kenarında da tekrar kazı çalışması başlatıldı. Başka bir kemik ve delile ulaşmadığı için demin çalışmalar sonlandırıldı. Ama bu konuda bilgileri olan, talebi olan vatandaşlarımızın bize başvurusu olursa talepler doğrultusunda tekrar çalışma başlatması konusunda talebimiz olacaktır. Şuan bir erkek, bir bayan ve bir bebeğe ait kemikler ve elbiseler tespit edildi.

Bu elde edilen elbise ve kemiklerde incelenmesi için Adli Tıp Kurumu`na gönderilecek" dedi. (Abit Dündar - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir