• DOLAR 32.369
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.405
  • ...
Sivas'ta iş bırakma eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS - Sivas Demir Çelik İşletmeleri (SİDEMİR) işçileri, maaşlarının fark ücretlerini almadıkları ve 13 arkadaşlarının işten çıkartıldığını öne sürerek kent meydanında iş bırakma eylemi yaptı. İşçiler dün gece başlattıkları eylemi bu sabah itibariyle devam ettirdiler.


Ellerinde "Davamız Ekmek Davası" ile "İşçiler Burada Kayyum Nerede" adlı dövizleri taşıyan işçiler sloganlar atarak basın açıklaması yaptı.


Grup adına basın bildirisini okuyan Mustafa Erturhan şu ifadeleri kullandı: "Bizler Sivas Demir Çelik işçileri olarak 2004 yılından bu yana Erol Evcil, TMSF ve kayyum heyeti altında çalışmaktayız. Bizler SİDEMİR emekçileri olarak mağduriyetimizin giderilmesi hususunda, başta üyesi olduğumuz Türk Metal Sendikası olmak üzere sivil toplum örgütleri, kayyum heyeti, siyasi partiler ve Sivas kamuoyundan bir destek görmemekteyiz. Bizim derdimiz sadece ekmeğimiz. Biz çocuğumuza ekmek götüremiyoruz, 2004'den bu yana düzenli bir şekilde maaş alamadık. Biz hakkımızı alana kadar işbaşı yapmayacağız. Çıkanlar işe yeniden alınmadığı sürece kesinlikle işbaşı yapılmayacak. Bunu tüm Sivas ve tüm Türkiye duysun."


10 yıldır fabrikada sözleşmeli olarak çalıştığını dile getiren Ahmet Güzel de haklarını aradıkları için işten çıkarıldıklarını söyledi. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir