• DOLAR 32.51
  • EURO 34.573
  • ALTIN 2495.679
  • ...
Malatya’da binlerce öğrencinin katılımıyla yaz Kur’an kursları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

​Malatya’da bulunan camii, Kuran kursu, mescitler binlerce çocuğun cıvıltısıyla şenlendi. Yaklaşık iki ay sürecek olan Kur'an kurslarında çocuklara Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra akaid, siyer, ahlak gibi temel dini bilgiler de öğretilecek.

Malatya İl Müftü Vekili Fikriye Özkan, 27 Haziran-26 Ağustos yaz Kur’an kurslarının bugün itibariyle; 4-6, 6-14 ve 14-22 yaş aralığı kategorilerde başladığını ve kayıtların 4 Temmuz’a kadar devam edeceğini belirterek, hedeflerinin bütün camilerde, Kur' an kursları, Gençlik Merkezleri ve Belediye semt konaklarında kurs açmak olduğu bilgilendirmesinde bulundu.

Melekbaba Özgürtepe Camii İmam Hatibi Bilal Çelik, Kur’an kurslarında verilen eğitim ve önemi, öğrenciler ise Kur’an kurslarına kavuşmanın sevincini İLKHA muhabiri ile paylaştı.

“Çocuklarımızı bekleyen tehlikelerden nasıl kurtarırız, koruruz? bunun gayreti içerisindeyiz”

Yaz Kur’an kurslarına ulaşmanın sevincini yaşadıklarını belirten İmam Hatip Çelik, “Salgından dolayı 2 sene yüz yüze eğitim verememiştik, geçen sene vermeye başladık ve hamd olsun bu sene de artarak devam ediyor. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretinizdir.’ diye buyuruyor. Dolayısıyla insanların en hayırlılarından biri olmak için burada diğer hocalarımızla birlikte bu hizmeti aşk ve şevkle yapıyoruz. Haz ve hız çağının yaşandığı bu dönemde çocuklarımızı bekleyen tehlikelerden nasıl kurtarırız, koruruz? bunun gayreti içerisindeyiz. Bizlere bu imkânı veren ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” dedi.

Melekbaba Özgürtepe Camii İmam Hatibi Bilal Çelik

“Çocukların kişiliklerinin camilerde ezan ve Kur’an sesiyle oluşması oldukça önemli”

Ailelerin çocuklarını okula gönderdikleri hassasiyeti camiye gönderme noktasında da göstermelerinin kendilerini sevindireceğini kaydeden Çelik, “Çünkü çocukların karakterlerinin ve kişiliklerinin camilerde ezan ve Kur’an sesiyle oluşması oldukça önemli. Çünkü bu çocuklar yarın geleceğimizde çok önemli konum ve makamlara gelecekler. Allah korkusunu ve sevgisini taşıyan, helal ve haram bilinciyle, saygı, merhamet ve sevgi sınırları içerisinde yetişen bir anlayışı burada kişilik ve karakterlerinin oluşacağı çağda vermek ancak buralarda mümkün oluyor. Biz de buralarda aldık. Dolayısıyla onların da buralarda alacağını biliyoruz. Diğer kurs ve faaliyetler de önemli ama bununla birlikte çocuklarını yaz Kur’an kurslarından mahrum etmesinler ve bizlerle buluştursunlar.” çağrısında bulundu.

“Dünya ve ahirete yapılabilecek en büyük yatırım buradan geçiyor”

Çelik, “Burada öğrencilere, Kur’an-ı Kerim öğretiliyor, itikad dersi, temel dini bilgiler, güzel ahlak, ibadetlerle ilgili namaz, oruç hac ve zekât gibi ibadetler, beşerî ilişkilerde adab-ı muaşeret dediğimiz sofraya oturma adabı, bir büyüğe karşı konuşma adabı, besmeleyle hayırlı işlere başlama, paylaşma kültürü, bütün manevi değerlerimiz en güzel şekilde sevgiyle değer vererek öğretiliyor. Tabi burada öğretilen bilgiler, onların sadece dünyasını değil, ahiretini kurtarma anlamımda önemli. Elbette dünya ve ahirete yapılabilecek en büyük yatırımın ve eğitimin buradan geçtiğini söyleyebiliriz.” diye dikkat çekti.

Son olarak ailelere seslenen Çelik, “Kayıtlarımız resmi olarak Temmuz’a kadar devam ediyor ama onlar ne zaman isterlerse 7-24 onlara kapımız, gönlümüz, camilerimiz ve kurslarımız açık.” dedi.

Yaz Kur’an Kurslarına kavuştukları için çok sevinçli olduklarını belirten Ecrin Esma Avar, Esma Baydar, Gül Gezginci ile Emir Asaf Özçelik adlı çocuklar ise camiye Allah’ın rızasını kazanmayı, Kur’an-ı Kerim ve namaz kılmayı öğrenmeyi, asbest almayı ve temel dini bilgileri öğrenmek için geldiklerini söylediler. (İLKHA)

video

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir