• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2504.145
  • ...
Bitlis’te “Yaz Kur’an kursları” başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde başlatılan ve 8 hafta sürecek yaz Kur'an kursları, 26 Ağustos’ta sona erecek.

90 bini aşkın cami ve Kur’an kursunda gerçekleştirilecek kursların startı verildi. Camilerde gelen çocuk ve gençler, Kur'an-ı Kerim’in yanı sıra İslam'ın temel inanç esaslarını, ibadetleri ve Hazreti Muhammed'in (Sallahllahu Aleyhi Vesselem) hayatını öğrenecek.

“Geldi Yaz Tatili Şimdi Kur'an Öğrenme Vakti”, “Haydi Koş Gel Camiler Seninle Güzel” sloganlarıyla başlanan Yaz Kur’an kursları kapsamında camiler çocuklarla doldu.

 

Hacı Mehmet Şirin Camii’nde çocuklarla bir araya gelen Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, camiye gelmenin ve Kur’an öğrenmenin önemini hatırlattı.

“Yaz Kur’an kurslarında faydalı nesiller yetişecek”

Yaz Kur’an kurslarına çocukların gönderilmesi için ebeveynlere seslenen Geylani, 27 Haziran’da başlayan yaz Kur’an kurslarının 27 Ağustos’a kadar devam edeceğini belirterek çocukların kursa gönderilmesini istedi.

Geylani, “Merkez, ilçe, belde ve köylerde bulunan tüm cami ve Kur’an kurslarımızda öğrencilerimiz bekleniyor. Bu kurslarda elimizden geldiğince Kur’an-ı Kerim, ibadet, İslam ahlakı, İslam tarihi, İslam’ın güzelliklerini anlatmaya çalışacaklar hocalarımız.  Ülkeye ve millette faydalı nesiller bu yaz Kur’an kurslarımızda yetişecek.” dedi.

İl müftüsünden ailelere “çocukları camiye gönderin” çağrısı

Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani

Çocukların camiye gönderilmesi için ebeveynlere seslenen Geylani, “Ailelerden, çocukların takip edilmesini, zaman zaman camilerimizi ziyaret etmelerini istirham ediyoruz. Hocalarımızla görüşsünler, öğrencilerinin durumunu öğrensinler. Bu faydalı olacaktır. Aileler bizlere destek verirlerse, daha güzel olacak. Yaz Kur’an kurslarımız, hayırlı bir neslin yetişmesine vesile olsun. Kur’an kurslarında ve camilerde eğitim verecek hocalarımıza kolaylıklar diliyorum. Allah kendilerinden razı olsun.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir