• DOLAR 32.526
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2450.872
  • ...
Mesrur Barzani: Kürdistan’ın herhangi bir yerine yapılan saldırı...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Kürdistan’daki her vatandaş gibi, halka ve Kürdistan’ın altyapısına yönelik geçtiğimiz günlerde tekrarlanana terör saldırılarından çok rahatsızım” diyen Başbakan Barzani , şunları belirtti:

“Saldırıların arkasında yer alan korkaklar neden bu suçu işliyorlar çünkü Irak’ta kamuoyunun desteğini kaybettiler. Yasa dışı gruplar, geleceği, ekonomiyi kalkındırmak için çalışmayı, uluslararası toplumla birlikte ilişkileri geliştirmeyi ve gençlere iş imkanı sağlamayı düşünmek yerine köylerimize roket saldırıları düzenliyor, sivil halkı hedef alıyorlar.

Kürdistan Bölgesi ve Irak’taki başlıca siyasi ortaklarımız ve yurtdışındaki dostlarımızla telefonda görüştüm. Federal Başbakan Sayın Mustafa Kazimi’yle de güvenlik boşluğunun olduğu ve yasa dışı gruplarca Irak’ın istikrarını bozmak amacıyla kullanılan tartışmalı bölgelerdeki yerlere konuşlandırılacak Peşmerge ve Irak güvenlik güçlerinden oluşan ortak bir gücün oluşturulmasının önemine vurgu yaptım. Federal Başbakana, bu saldırıların, Irak’taki istikrar ve üretim süreci üzerinde genel olarak tehlike oluşturduğunu ileterek, bu grupların engellenmesi içim ciddi ve fiili önlemlerin alınmasını istedim.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir