• DOLAR 32.598
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2496.163
  • ...
Muhabirin Türkiye Sorusuna Putin`den Fırça!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yekaterinburg’da gerçekleşen Rusya-AB zirvesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Putin, Türkiye’de Gezi Parkı olayları ile başlayan sokak gösterilerine değindi.

Sokak çatışmalarına dönüşen sorunun çözümü ile ilgili değerlendirmede bulunan Putin, “Biz Türkiye yönetiminin muhalefetle diyalog içerisinde sokak gösterilerine dönüşen ve hiç de kolay olmayan sorunu çözeceğini ümit ediyoruz. Bu diyalogun sonucu olarak bu protestolar meşru formata girecek. İnsanların birbirlerini dinleyebilecekleri bir platforma çekilmeli.” çağrısı yaptı.

Putin, Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin son dönemde başarılı ve yüksek seviyede olduğunu hatırlattı.

Bir basın mensubunun Türkiye yönetimine diyalog çağrısının Rusya’daki sivil toplum kuruluşlarına yönelik yaklaşımla çelişip çelişmediği yönündeki sorusuna yanıt veren Putin, “Ne alaka, Siz Allah’ın nimeti ile, rafadan yumurtayı karşılaştırdınız. Bizde bir söz vardır, ‘Tarlada mürver ağacı, Kiev’de amca’ (alakasız konuları kıyaslanmasını eleştiren deyim). Rusya’da sivil toplum kuruluşları kapatılıyor mu?” eleştirisi getirdi.

STK’ların Rusya’da kapatılmadığını ifade eden Putin, “Eğer kuruluşlar iç politikalarla faaliyet gösteriyorsa ve yurt dışından bu faaliyetleri nedeni ile para alıyorsa, yabancı ajan kuruluşu olarak bunu belirtmeleri gerekiyor. Yasa bunu öngörüyor. Kimse onları kapatmıyor. Arap Baharı ile ilgisi yok. Bunlar kesinlikle farklı. Diyaloga gelince, biz herkesle diyaloga hazırız.” şeklinde konuştu.

CİHAN
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir