• DOLAR 32.594
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2509.775
  • ...
Duraktaki ahlaksız kadın reklamına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - İzmir`in Gediz Mahallesindeki otobüs durağında yaklaşık 10 gündür çıplak kadın reklamının asılması mahallelinin tepkisine neden oldu.

"Belediye bununla neyi amaçlıyor?" diyerek durama tepki gösteren Ömer Özgüç adlı mahalle sakini, "Gerçekten de şu otobüs duraklarında yapılan ahlaksızlığın haddi hesabı yok. Şu anda koydukları çıplak kadın fotoğrafları Gediz bölgesinin haricinde başka yerde yok. Burası, sakinleri dindar olan bir mahalledir. Belediyenin bunu ne amaçla yaptığını, niye yaptığını ve özellikle Gediz bölgesinde niye yaptığını bir türlü anlayamıyoruz. Amaçları nedir? Gediz`in dindar bir mahalle olduğunu bildikleri halde bunu yapıyorlar. Şu anda çocukların oynadığı yerde koskocaman ahlaksız bir fotoğraf var. Bu onların üzerinde olumsuz etki yapar. Ailemizi alıp bir yere gidemez hale geldik. Bir an önce bu saygısızlığın, edepsizliğin durdurulmasını istiyoruz ve biz de üzerimize ne düşerse yapacağız" dedi.

Yine Gediz`de çalıştığını ve her gün otobüsle işe gidip geldiğini söyleyen Bahrin Şimşek, "Ben Gediz`de çalışıyorum ve sürekli otobüse biniyorum. Bakıyorum ki Gediz`de ki durakta kadın resimleri var. Bazen ailemle birlikte geliyorum fakat durakta çıplak kadın fotoğrafları var. Bu gerçekten de rezil bir şey. Bir ailenin olduğu yerde, ya da İslami hassasiyeti olan bir yerde, CHP belediyesi sözde reklam koymuş ama adeta ahlaksızlık saçıyor. Hatta insanları kötü yola sevk etmeye çalışıyorlar. İzmir ve Buca belediyesi bir an önce buna dur demelidir" dedi.

Duruma tepki gösteren ve bir an önce düzeltilmesi gerektiğini vurgulayan bir başka mahalle sakini ise Cihat Coşacak da, "İzmir-Buca, Gediz`deki duraklarda reklam afişlerinden, ahlaksızlığın diz boyu olduğu reklamlardan dolayı çok rahatsızlık duyuyoruz. Şunu bilsinler ki, eğer amaçları Müslüman yerleri kirletmek, bozmaksa bunu başaramayacaklar. Buradan Buca belediyesine sesleniyorum, eğer kendilerine yakıştırabiliyorlarsa bu terbiyesizliği, bu ahlaksızlığı yine ahlaksızlığın yaygın olduğu yerde assınlar. Bu dindar, dini bütün mahalleleri kirletmeye çalışmasınlar. Son olarak ta şunu söylemek istiyorum ki, burası Müslüman ülkesiyse bu durumdan vazgeçsinler ve duyarlı olsunlar" dedi. (Yunus Şani - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir