• DOLAR 32.573
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2436.702
  • ...
`Demokratik Süreçler Süratle Devreye Girdi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmesinden sonra Çankaya Köşkü`nden ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Gül`e, başlangıcından beri içinde olduğu Taksim Gezi Parkı`ndaki olaylarla başlayan süreçle ilgili bilgi verdiğini ifade eden Önder, Gül`ün söylediklerini dinlediğini ve notlarını aldığını belirtti.

Önder, ``Benim bugünkü görüşmelerden edindiğim izlenim: Demokratik süreçlerin süratle devreye girdiği. Halkta oluşan farkındalığın devlet ve hükümet nezdinde de oluşmaya başladığını gördüm" ifadelerini kullandı.

"YARATILAN DEMOKRATİK FARKINDALIK DÖNÜM NOKTASI OLACAK"

Başbakan Vekili Arınç`ın, Gezi Parkı konusunda kenti de karar sürecine katan yeni bir süreç başlatılacağını söylediğini aktaran Önder, bunun olumlu bir gelişme olduğunu ifade etti. Taksim Platformu`nun da Arınç ile görüşeceğini kaydeden Önder, "Resmi temsiliyet onlardır. Gerekli açıklamayı, kitleye dönük açıklamayı onlar yapmalılar" değerlendirmesinde bulundu.

Süreçle yaratılan demokratik farkındalığın ülkenin tarihinde önemli bir dönüm noktası olacağını vurgu yapan Önder, birçok kurumun süreçten ders çıkarmasını ve reflekslerini gözden geçirmesini gerektirecek bir olay yaşandığını söyledi.

Bu dönüşümün şiddetle gölgelenmemesini isteyen Önder, "İsterim ki bu hafta sonu ülkenin her yerinde insanlar bir şölen havasında kutlasınlar ve demokratik süreçlerle bu meselenin takipçisi olacağımızı herkese hissettirsinler" temennisinde bulundu.

"SORUMLULARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Kullanılan dile herkesin dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Önder, Hatay`da Abdullah Cömert`in hayatını kaybetmesinin sorumlularının en kısa sürede bulunmasını istedi.

Yaşananların halkın sadece ağaca gösterdiği bir tepki olmadığını dile getiren Önder, şöyle konuştu:

"Bu kadar yaygınlaşmasından herkesin çıkaracağı dersler olmalı. Bu, `Kardeşim, siz bu kadar nobran davranamazsınız, ülkeyi yönetme ruhsatı böyle hayatın her alanına, ölçüsüz, pervasız yaklaşma hakkını size vermez` itirazıydı. Bu itirazı, 14 yaşındaki liselilerden 70 yaşındaki kadınlara, her siyasal düşünceden insanlara varana kadar herkes bir yerinden omuzladı.
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir