• DOLAR 32.385
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Putin, uzun bir aradan sonra yurt dışı seyahati yapacak!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Aylardır ülkesinden ayrılmayan Putin, işgalin başından beri ilk kez yurt dışı gezisine çıkacak.  24 Şubat'tan bu yana Ukrayna topraklarını işgal eden Rusya lideri, bu süreçte tüm dünyayı karşısına aldı. Rus lider, Tacikistan ve Türkmenistan'ı ziyaret edecek.

Dünyayı karşısına alan Putin hakkında çıkan “Hasta olduğuna dair” habere aldırmayan Rusya lideri Tacikistan ve Türkmenistan’ı ziyaret edecek.

24 Şubat’tan bu yana ilk kez!

Putin, 24 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının başlamasından bu yana ilk kez yurt dışı ziyareti gerçekleştirecek. Rossiya 1'in Kremlin muhabiri Pavel Zarubin, Putin'in Tacikistan ve Türkmenistan'ı ziyaret edeceğini ardından Moskova'da Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo ile bir araya geleceğini aktardı. Putin, Duşanbe'de Tacikistan Devlet Başkanı İmomali Rakhmon ile görüşecek. Putin Aşkabat'ta Azerbaycan, Kazakistan, İran ve Türkmenistan liderlerinin de katılacağı bir zirveye katılacak.

En son ziyareti Çin’e yapmıştı!

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları başlamadan önce Putin'in son yurt dışı ziyareti Çin'e olmuştu. Putin, şubat ayı başlarında Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile Pekin Kış Olimpiyatları'nın açılış törenine katılmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir