• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bağlantısız Hayat Derneği'nin Beylikdüzü şubesi hizmete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amacını: "Gün geçtikçe artan ve milyonlarca insanı doğrudan ilgilendiren madde bağımlılığı hakkında toplumu bilgilendirmek ve bağımlılığa karşı atılabilecek adımlar hakkında fikir alışverişinde bulunmak" olarak açıklayan dernek, yeni şubesine Beylikdüzü'nde kavuştu.

Açılışta bir konuşma yapan Bağlantısız Hayat Derneği Başkanı Sedat Suakar; sıkı iletişim kurmanın, fikir alışverişinde bulunmanın bağımlılık ile mücadelede önemli rol oynadığını dile getirdi. Suakar konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dedelerimiz, nenelerimiz bizden daha iyiydiler, biz de evlatlarımızdan daha iyiyiz. Yani dünya her geçen gün daha kötüye gidiyor. TÜİK verilerine baktığımız zaman, madde bağımlılığının, alkol bağımlılığının, her türlü bağımlılığın kullanım yaşının 9'lu yaşlara kadar indiğini görüyoruz. Ülkemizde sapkın cinsellik lobisi vardır, madde bağımlılığı lobisi vardır, hatta intihar lobisi vardır ki, gençlerimizi intihara sürüklemektedirler. Ateizm ve benzeri bir takım ideolojilerle gençlerimiz bizim ellerimizden kayıp gidiyor. Peki o zaman Müslümanlar olarak biz sessiz mi kalacağız."

Konunun çözümü için Peygamber Efendimizin uygulamalarından örnekler veren Suakar, Daru-l Erkam'da yürütülen irşad faaliyetleri gibi, günümüz Müslümanlarının da gerekli alt yapıları kurarak, irşat faaliyetlerini yoğunlaştırmaları çağrısında bulundu. Bu çerçevede, kendilerinin de konuya katkıda bulunmak adına bir çok il ve ilçede olduğu gibi bugün de Beylikdüzü'nde bir şubeyle daha faaliyetlerde bulunmaya başladıklarını vurguladı.

Dernek faaliyetlerinin tamamen şeffaf ve açık olduğunu dile getiren Suakar, tek dertlerinin, gençleri kurtarmak olduğunu sözlerine ekledi.

Halkın yoğun ilgisi altında gerçekleştirilen açılışta, misafirlere ikramlarda bulunuldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir