• DOLAR 32.582
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2424.721
  • ...
Malatya’da hacı adayları dualarla kutsal topraklara uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hacı adayları için Merkez Yeşilyurt ilçesi Turgut Özal Mahallesi Ahmediye Camii önündeki alanda uğurlama töreni düzenlendi.

Törene; Vali Hulusi Şahin, İl Müftü Vekili Fikriye Özkan, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Bekiroğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, hacı adayları ve yakınları katıldı.

Uğurlama töreni, Ahmediye Camii Müezzin Kayyımı Mehmet Obuz’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, ardından protokol konuşmalarıyla devam etti.

Hacı adaylarının çok kıymetli ve hayırlı bir yolculuğa çıkacağını kaydeden Vali Hulusi Şahin “Bizler de sizleri uğurlamak üzere burada bulunuyoruz. Salgın dolayısıyla iki yıldır Türkiye’den hiç kimse hacı olma imkânını bulamadı. Tekrar kavuşmanın büyük neşesi içerisindeyiz. Temsilen sizleri uğurluyoruz. İnşallah bizler de ve isteyen her Müslüman da oraya kavuşma imkânı bulur. Hac ibadetinizde bizleri de unutmayınız milletimize, memleketimize lütfen dua ediniz. Allah niyetlerinizi kabul etsin. İnşallah sağ ve sağlıklı bir şekilde ibadetlerini en güzel şekilde yapıp dönen ve Allah sizi duaları kabul edilen kullarından eylesin.” dileğinde bulundu.

İl Müftü Yardımcısı Abdullah Bekiroğlu’nun yaptığı duanın ardından ilk hac kafilesi, kutsal topraklara gitmek üzere Malatya Havalimanı’na uğurlandı. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir