• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Milletvekili Özdemir: “Pandeminin olumsuz etkilediği projeler en kısa sürede bitirilecek”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bir otelde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına; Milletvekili Ziver Özdemir’in yanı sıra AK Parti Batman İl Başkanı Akif Gür ve partililer katıldı.

Basıl ile buluşmasında yaptığı konuşmada, sadece Türkiye’de değil dünyada da bir ekonomik krizin olduğunu vurgulayan Özdemir, Batman’da yapımı devam eden projeler hakkında bilgi vererek 500 Yataklı Şehir Hastanesi şantiyesinin kurulduğunu ve kısa sürede inşaatına başlanılacağını söyledi.

Pandemi süreci boyunca tüm dünyada yaşanan olumsuzlukların tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da yapılacak projeleri de olumsuz yönde etkilediğini belirten Özdemir, devam eden ve başlanılacak olan projeler için gerekli bakanlıklarla görüşmelerin olumlu devam ettiğini belirtti.

 

“Pandeminin olumsuz etkilediği projeler en kısa sürede bitirilecek”

Pandemi sürecinde yaşanan ekonomik sıkıntıdan Batman’ın da etkilendiğini ifade eden Özdemir, “Her şey, her zaman vatandaşımızın veya bizim istediğimiz şekilde olmuyor. Pandemiden önce ‘iki yıl boyunca bütün dünya kapanacak, ticari kuruluşlar, büyük firmalar kapanacak, ara verecekler, aile ferleri aylarca birbirini göremeyecek veya bir araya gelemeyecekler, tokalaşmayacaklar ve sarılmayacaklar’ diye hangimize denilmiş olsaydı. Böyle bir şeyi kim tahmin edebilirdi? Ama öyle bir süreç yaşadık ki iki yıl boyunca yaşadıklarımız; 10 yıllarca etkisi sürecek ve yaşayacak bir dünya haline geldi. Bu da bize ekonomik, sosyal, psikolojik olarak toplumsal gelenekleri değiştiren bir süreç oldu.” dedi.

“500 yataklı şehir hastanesinin şantiyesi kuruldu”

Pandemi krizinden dolayı sekteye uğrayan projelerin bitirtilmek üzere devem edeceğini belirten Özdemir, “Pandemi sürecinde yaşanan ekonomik süreç küresel bir ekonomik krize dönüştü. Rusya ve Ukrayna savaşı da bu süreci biraz daha küresel bir krize dönüştürdü. İnşallah en kısa sürede coğrafyamızda ve dünyanın her tarafında barış olur. Yaşanan küresel kriz tüm dünyayı etkilediği gibi ülkemizi de etkiledi. Maalesef Batmanımızın da bazı projelerini olumsuz yönde etkilediği gibi bölgemizde de yaklaşık 10 büyük sağlık projesini etkiledi. Şu anda özelikle 500 yataklı şehir hastanemizin şantiyesi kuruldu, süreci hızlı yürütmeye çalışıyoruz, ödenekler kısmında bir sıkıntı yok ve ilgili müteahhitlere ödenekleri verildi.” İfadelerini kullandı.

“Projelerin en kıssa sürede bitmesi için gerekli görüşmelerimiz devam edecek”

Konuşmasının Özdemir sonunda şunları söyledi: “Özellikle sağlık alanında 500 yataklı şehir hastanemiz, Hasankeyf yolu organize sanayi yolu, Batman’dan Diyarbakır’a giden yolun 7 kilometrelik kısmı, İluh deresi gibi projelerimizin bitmesi için yetkili bakanlıklarla görüştük. Saydığım projelerin kaldıkları yerden kısa sürede başlayıp bitmesi için gerekli görüşme ve girişimlerimiz sürdü ve sürmeye devam edecektir.” (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir