• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Olaylar Taksim Esnafını Vurdu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Oteller bölgesi Taksim Talimhane boşalıyor. Gezi Parkı`nda çıkan olaylar sebebiyle başta esnaf ve turistler olmak üzere herkes sıkıntılı. Esnaf da turizm sezonu açılmış olmasına rağmen iş yapamamaktan şikayetçi...

Olayların devam etmesi oteller bölgesi Talimhane`yi olumsuz etkiledi. Yaz sezonu başlamadan Talimhane sokakları, seyrekleşti. Turistler ya tatillerini yarıda kesti ya da rezervasyonlarını iptal etti.

İPTALLER YÜZDE 30`U BULDU

Olayların etkilerini yorumlayan Turistik Yatırımcılar Birliği Başkanı Timur Bayındır, "Bütün bunlar hadiselere bağlı eğer hadiseler devam ederse iptaller devam eder. Çünkü ortada şiddet var. Yoksa Avrupalı alışıktır. Bu tür halk yürüyüşlerine. Fakat bu devam ettiği için yüzde 30`ları buluyor Haziran ayı için bu iptaller. İstanbul`da olan her hadise Türkiye için büyük bir risk oluşturur" dedi.

Bölgedeki esnaf da dertli...

Bir esnaf, "Bizim işlerimiz turistlerle olduğu için şimdi işlerimiz çok kötü" dedi.

"Turist sayısında azalma oldu mu?" sorusuna bir esnaf, "Azalma oldu tabi. Fazlasıyla azaldı hatta. Olayların başladığı gün çoğu kaçtı gitti" cevabını verdi.

KİM KAZANDI?

Bir başka esnaf ise "Yaz geliyor. `Sezon başlayacak` dedik. Bu olaylar başladı en az bizim bir iki ayımızı öldürdüler. Ben şunu merak ediyorum; kim kazandı?" diye sordu.

Talimhane`nin neredeyse tüm girişleri barikatlarla kapalı... Bölgedeki otel ve esnaflar zararı her geçen gün artan kaosun bin an önce sona erdirilmesini istiyor.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir