• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Hibe Desteği" başvuruları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı(KKYDP)" kapsamında "Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı 2013 Yılı Hibe Başvuruları"nın başladığı belirtildi.


Program, Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğ ile yürürlüğe girdi. Tebliğe göre, kabul edilen proje başvuruları yüzde 50 oranında hibe desteği almaya hak kazanacak. Referans fiyatlar içinde kalmak şartıyla, hibeye esas mal alım tutarı gerçek kişiler için KDV hariç 100 bin lirayı, tüzel kişiler için KDV hariç 200 bin lirayı geçemeyecek.


Yatırım konularından yararlanmak üzere çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmak şartıyla gerçek ve tüzel kişiler başvuruda bulunabilecek. Sulama kooperatifleri ve tarımsal kalkınma kooperatifleri de ana tüzüklerinde tarımsal üretim yapabileceklerinin yer alması şartıyla, kendilerine ait arazilerde veya kamu arazilerinden en az 10 yıl ve üzeri kiralama yaparak tüzel kişilik olarak başvuru yapabilecek.


Proje başvuruları 30 Temmuz 2013 günü mesai bitimine kadar sürecek. Programdan yararlanmak isteyenler, müracaatlarını İl veya İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine yapacaklar.


Program kapsamında desteklenecek makine ve ekipmanlar içinde şunlar yer alıyor: Tarla içi damla sulama sistemi kurulması, tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması, tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, Lineer sistem yağmurlama sulama makinesi alınması, Center pivot sistem yağmurlama makinesi alınması, tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması, güneş enerjili sulama sistemleri kurulması. (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir