• DOLAR 32.376
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2325.58
  • ...
Bingöl Devlet Hastanesi'nde başarılı ameliyat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 






BİNGÖL - Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kafasına aldığı taş darbesiyle ağır bir şekilde yaralanan ve ölü denilerek Bingöl Devlet Hastanesi'ne getirilen Metin Özçelik, Op. Dr. Hüseyin Bozkurt tarafından ilk kez yapılan başarılı bir cerrahi müdahaleyle hayata döndü.


"Zor ve riskli bir ameliyat yaptık"

İlk defa bu derece riskli bir beyin ameliyatını zor imkânlarla gerçekleştirdiklerini ifade eden Bingöl Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Doktoru Hüseyin Bozkurt "Koma halinde bize gelen hastanın kafasından aldığı darbe sonucu birçok vücut fonksiyonu çalışmıyordu. Arkadaşlarla yaptığımız kısa bir istişareden sonra operasyona başladık. Çok şükür hastamızı kurtardık. Hastamız yaklaşık 13 gün önce kült kafa travması nedeniyle acil kliniğimize geldi. Hayati riski o zaman yüksekti. Tabii ki koma dediğimiz durumda. Yani sadece bazal hayat fonksiyonları yerindeydi, diğerleri kendinde değildi. Prekoma koma denilen bir durum. Sadece ağrılı uyarana yanıtı vardı. Hastamızı bu şekilde ameliyata aldık. Ameliyatla orada kırılan kemiği çıkardık. Kanamalarını boşalttık. Ve kemik defekti hastanın kendi dokusunda stabilize etmek için karnına gömdük. Yaklaşık 3 gün yoğun bakımda uyutarak takip ettik. Hemşire arkadaşlarımız hasta yakınlarının yardımıyla hastamız şu an ki durumunda. Yara yeri temiz, şu anda gayet iyi. Teknik olarak ilk kez yapılan bir ameliyattı. Yaklaşık 6 ay sonra Metin Beyi tekrar misafir edeceğiz. Genç bir hastamız olduğu için, karnında ki kendi kemiğini çıkarıp kafasına yerine koyacağız. Şekil olarak ta estetik olarak ta her hangi bir kaybımız olmayacaktır." dedi.

 

"Doktorumuz zor veriskli bir hastayı kabul ederek ameliyatını yaptı"

Hastanın amcası Ubeydullah Özçelik'te şunları söyledi; "Hastamızı hastaneye getirdiğimiz zaman fonksiyonları ölmüştü. Op. Dr. Hüseyin Bozkurt hocamız zor ve riskli bir hastayı kabul ederek ameliyatını yaptı. Ameliyat sonucu yoğun bakımdaki ve yoğun bakımdan sonra servisteki durumu iyiydi. Sağ olsun doktorumuz bizi devamlı şekilde bilgilendiriyordu. Tabi ki sabırla bekledik. Hocamızın da verdiği tüm bilgilerin doğru olduğunu kabul ediyoruz"

"Dualarla ve Allah'ın yardımıyla iyileştim"

Hasta Metin Özçelik'te hastalığıyla ilgili şunları kaydetti: "Şimdiye kadar kendimden hiçbir haberim yoktu zaten. Allah bana yardımcı oldu. Ondan sonra hoca bana yardımcı oldu. Herkes duacı oldu. Teşekkür ediyorum herkese." (Nihat Kanat-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir