• DOLAR 32.329
  • EURO 35.157
  • ALTIN 2306.843
  • ...
SON DAKİKA
Belarus Ukrayna'yı vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ukrayna ordusu, kuzey sınırındaki Çernihiv bölgesinin Belarus topraklarından yoğun şekilde bombalandığını açıkladı. Ukrayna ordusunun Facebook hesabından yapılan açıklamada, "Çernihiv bölgesi sabah yerel saatle 5'te yoğun füze bombardımanına maruz kaldı. Belarus topraklarından ve havadan atılan 20 roket Desna köyünü hedef aldı" denildi. Açıklamada, şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşandığına dair bilgi edinilmediği belirtildi.

DW Türkçe'de yer alan habere göre; Savaş öncesi 7 bin 500 kişinin yaşadığı Desna köyü, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e 70 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Köyün, Ukrayna'nın Belarus sınırına uzaklığı da yine yaklaşık 70 kilometre.

PUTİN-LUKAŞENKO GÖRÜŞMESİNİN GERÇEKLEŞECEĞİ GÜN SALDIRI

Saldırı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, yakın müttefiki olan Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile St. Petersburg'da görüşeceği gün gerçekleşti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un da Perşembe ve Cuma günleri Belarus'ta temaslarda bulunması bekleniyor.

'RUSYA BELARUS'U SAVAŞA ÇEKMEYE ÇALIŞIYOR'

Ukrayna istihbarat servisi, "Bugünkü saldırı, Kremlin'in Belarus'u Ukrayna'daki savaşa taraf olarak çekme çabalarıyla doğrudan bağlantılı" açıklamasında bulundu.

Savunma Bakanlığına bağlı istihbarat servisi, söz konusu açıklamayı Telegram üzerinden yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir